Телятина під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.
Соковита і ніжна телятина під соусом в домашніх умовах - вдала ідея страви для всієї родини. Свіжі або запечені овочі, улюблені гарніри або просто шматок хліба - це м'ясо поєднується добре з усім.
Опис приготування:
Це абсолютно нескладний рецепт приготування телятини під соусом з грибами, яким варто поповнити ваше щоденне меню. М'ясо виходить ніжним з хрусткою скоринкою і дуже добре поєднується з соусом.
- Телятина - 3 скибочки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Вершкове масло - 6 чайних ложок
- Гриби - 250 грам
- Сухе вино - 100 мілілітрів
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Зелень - 1 щіпка
1. М'ясо вимити, обсушити на паперовій серветці. Накрити харчовою плівкою і злегка відбити.
2. Посолити і поперчити з усіх боків. При бажанні можна додати спеції або трави для аромату. Обваляти кожен шматочок злегка в борошні або панірувальних сухарях.
3. На сковороді розігріти олію і відправити туди м'ясо.
4. Тим часом можна зайнятися соусом. Основою для нього стануть гриби. Їх потрібно вимити, обсушити як слід і нарізати тонкими скибочками.
5. На окрему сковороду налити трішки олії і викласти туди гриби.
6. М'ясо обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки. При бажанні в рецепт приготування телятини під соусом можна м'ясо не смажити, а запекти в духовці, наприклад.
7. Готове м'ясо зняти зі сковороди і відкласти в сторону. На цю сковороду налити бульйон і вино. Разом з м'ясними соками вийде відмінний соус.
8. Перекласти в киплячий соус гриби. Доповнити цей простий рецепт телятини під соусом можна різноманітними спеціями за смаком.
9. Додати вершкове масло і тушкувати грибочки до повної готовності.
10. У готовий соус відправити м'ясо і прогріти його кілька хвилин на вогні. От і все, блюдо можна подавати до столу.