Тефтелі (класичний рецепт) 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сьогодні я покажу, як приготувати тефтелі (класичний рецепт) без добавок. Для тефтелей знадобиться тільки найсвіжіше м'ясо або готовий фарш, цибуля, часник і томатна паста. Отже, приступимо!
Приготувати тефтелі за класичним рецептом дуже просто. Досить купити шматочок свіжого м'яса. Пропустіть його через м'ясорубку, додайте рис, овочі і протушкувати в томаті. Подавайте тефтелі з улюбленими гарнірами. Поливайте підливою. Хай щастить! 
- Свинина - 1 кілограм (жирний шматочок)
 - Цибуля - 2 штуки
 - Яйце - 1-2 штук
 - Часник - 1-2 зубчиків
 - Томатна паста - 3 Ст. Ложки
 - Мал - 100 грам
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Сіль - За смаком
 - Перець чорний мелений - За смаком
 - Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
 

Для тефтелей візьміть свіжий шматочок жирної свинини. Перекрутіть його на м'ясорубці пару раз, щоб фарш був однорідним і невеликим. Відваріть заздалегідь рис до напівготовності, не використовуйте сирий (виходять не тефтелі, а їжачки). Цибуля поріжте дрібно, часник пропустіть через прес. З'єднайте фарш з рисом, цибулею, часником, сіллю, перцем. Ретельно вимішайте до однорідності. Vbeyte 1-2 яйця (якщо великі яйця - одне, якщо дрібні - два). Добре "вибийте" фарш.

Вологими руками сформуйте тефтелі середнього розміру. Обсмажте їх на рослинному маслі. Ступінь "засмаженою" регулюйте на свій смак. Для діток зазвичай обсмажують зовсім небагато.

Томатну пасту розведіть у двох склянках води, додайте лавровий листочок, сіль.

Обсмажені тефтелі залийте томатний соусом і поставте гаситися на повільний вогонь (з моменту закипання - на 40 хвилин).

Подавайте тефтелі з улюбленими гарнірами. Відмінно підійдуть до них картопляне пюре, гречка, макарони. Смачного!