Тефтелі (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я покажу, як приготувати тефтелі (класичний рецепт) без добавок. Для тефтелей знадобиться тільки найсвіжіше м'ясо або готовий фарш, цибуля, часник і томатна паста. Отже, приступимо!
Приготувати тефтелі за класичним рецептом дуже просто. Досить купити шматочок свіжого м'яса. Пропустіть його через м'ясорубку, додайте рис, овочі і протушкувати в томаті. Подавайте тефтелі з улюбленими гарнірами. Поливайте підливою. Хай щастить!
- Свинина - 1 кілограм (жирний шматочок)
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Мал - 100 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
Для тефтелей візьміть свіжий шматочок жирної свинини. Перекрутіть його на м'ясорубці пару раз, щоб фарш був однорідним і невеликим. Відваріть заздалегідь рис до напівготовності, не використовуйте сирий (виходять не тефтелі, а їжачки). Цибуля поріжте дрібно, часник пропустіть через прес. З'єднайте фарш з рисом, цибулею, часником, сіллю, перцем. Ретельно вимішайте до однорідності. Vbeyte 1-2 яйця (якщо великі яйця - одне, якщо дрібні - два). Добре "вибийте" фарш.
Вологими руками сформуйте тефтелі середнього розміру. Обсмажте їх на рослинному маслі. Ступінь "засмаженою" регулюйте на свій смак. Для діток зазвичай обсмажують зовсім небагато.
Томатну пасту розведіть у двох склянках води, додайте лавровий листочок, сіль.
Обсмажені тефтелі залийте томатний соусом і поставте гаситися на повільний вогонь (з моменту закипання - на 40 хвилин).
Подавайте тефтелі з улюбленими гарнірами. Відмінно підійдуть до них картопляне пюре, гречка, макарони. Смачного!