Тартинки
(покроковий рецепт з фото)
Мініатюрні, красиві і апетитні бутербродики на один укус. Вони не тільки прикрасять ваш святковий стіл, але і дуже знадобляться для перекусу протягом дня. Смачно, просто, красиво і досить швидко.
Тартинки - це маленькі бутерброди, які можна приготувати з різною начинкою. На святковому столі красиво нарізані бутербродики будуть виглядати дуже оригінально. Це смачно і досить незвично, чи не так? Я пропоную вам один з варіантів, як приготувати тартинки. Рецепт дуже простий, готуємо?
- Житній хліб - 300-400 грам
- Оселедець солоний - 1 штука
- Яйце варене - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Гірчиця столова - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Кріп свіжий - 2-3 штук (гілочки)
- Буряк варена - 40-50 грам (маленький шматочок)
Насамперед очистимо оселедець від нутрощів, шкіри і кісток.
Очищене філе наріжемо на маленькі шматочки, за розміром майбутньої тартинки.
Маленький шматочок вареного буряка нам знадобиться для того, щоб додати соусу гарний колір. Натремо буряк на дрібній тертці.
Додаємо до буряка майонез і перемішуємо.
Додаємо лимонний сік і гірчицю
Варене яйце очистимо і натремо на дрібній тертці.
Додаємо яйце в соус, перемішуємо.
Можна додатково збити соус блендером, так він вийде рівною однорідної консистенції.
Очищаємо цибулю та нарізаємо тонкими кільцями.
Житній хліб нарізаємо на скибочки товщиною приблизно 1 см. Можна його додатково підсушити в тостері.
І нарізаємо скибочки хліба на маленькі шматочки, на один укус.
Викладаємо на кожен шматочок хліба соус.
Поверх соусу викладаємо шматочки оселедця і красиво викладаємо кільця цибулі.
Прикрашаємо зеленими гілочками кропу і подаємо до столу.