Тартар з яловичини по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Корейська "тартар" з сирої яловичини - це чудове, фантастичне, абсолютно унікальне блюдо: прохолодне, чесночное, горіхове, трохи солодке і, звичайно ж, дуже м'ясне!
Тепер вам не доведеться шукати рецепт, як приготувати тартар з яловичини по-корейськи. Ви можете це зробити за моїми рекомендаціями, але врахуйте: важливо купити якісну нежирну яловичину. М'ясо повинно бути свіжим і добре охолодженим. Перед подачею подморозьте також сервірувальний тарілку. І намагайтеся менше торкатися м'яса руками в процесі приготування. Загалом, холод - запорука успіху для тартара.
- Яловичина - 226 грам
- Груша корейська - 0, 5 штуки (або груша "анжу" )
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Холодна вода - 2 склянки
- Часник - 6-7 зубчиків (пропущений через чеснокодавку )
- Зелена цибуля - 0, 5 штуки (порізаний)
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка (або цукор)
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
- Насіння кунжуту - 1 Ст. Ложка
- Кедрові горішки - 7-8 штук
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Яєчний жовток - 1 штука (на кожну порцію, по бажанню)
1
Помістіть яловичину в холодильник (в морозильну камеру) з 1-2 годину.
2
Зробіть соус для м'яса, поєднуючи в мисці часник, Зелена цибуля, соєвий соус, мідь, мелений чорний перець, кунжутне масло і насіння кунжуту.
3
Змішайте 2 склянки холодної води і 1 столову ложку цукру. Очистіть грушу і поріжте брусочками. Замочіть фрукт в цукровій воді приблизно на 10 хвилин. Потім висушіть шматочки груші паперовим рушником. Помістіть їх на тарілку, залишаючи місце в центрі для тартара.
4
Вийміть яловичину з морозильника і промийте його в холодній проточній воді. Промокніть паперовими рушниками. Поріжте м'ясо тонкими довгими шматками, а потім змішайте з приправою.
5
Помістіть тартар в центр «гнізда» з маринованої груші. Посипте кедровими горіхами і подайте відразу ж в якості доповнення до алкоголю або як самостійну закуску.
При бажанні блюдо можна їсти, умочати в сирий яєчний жовток.
При бажанні блюдо можна їсти, умочати в сирий яєчний жовток.