Свинина (окіст)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 40 хв.
Якщо ви хочете зробити смачне м'ясне блюдо на вечерю або до свята, то зверніть увагу на один економний і дуже смачний варіант. Розповім вам про рецепт, як приготувати свинину (окіст).
Опис приготування:
Свинячий окіст вам обійдеться набагато дешевше, ніж биток або вирізка. Повірте, що за смаком він нічим не поступається ніжною вирізки. Можете використовувати м'ясо для бутербродів, для бургерів або в якості основного для гарніру (картопля, макарони, каша). Подавайте тепле або холодне м'ясо.
- Окіст свинячий - 1 штука (близько 1, 3 кілограма)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 20 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1
Вимийте свинячий окіст і помістіть його в каструлю, залийте холодною водою і додайте лавровий лист.
2
Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні (75 хвилин).
3
Викладіть окіст на обробну дошку, потім остудіть. Акуратно гострим ножем зріжте шкіру, але залиште шар жиру.
4
Зробіть хрестоподібні надрізи по всьому окосту. Натріть його сумішшю гірчиці, цукру і меленої кориці.
5
У отвори вставте бутони гвоздики. Надішліть окіст на 50-60 хвилин в розігрітий до 190-200 градусів духовку.
6
Видаліть окіст з духовки і накрийте його фольгою, залиште на 15-20 хвилин, а потім подавайте.