Свинина (окіст)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете зробити смачне м'ясне блюдо на вечерю або до свята, то зверніть увагу на один економний і дуже смачний варіант. Розповім вам про рецепт, як приготувати свинину (окіст).
Свинячий окіст вам обійдеться набагато дешевше, ніж биток або вирізка. Повірте, що за смаком він нічим не поступається ніжною вирізки. Можете використовувати м'ясо для бутербродів, для бургерів або в якості основного для гарніру (картопля, макарони, каша). Подавайте тепле або холодне м'ясо.
- Окіст свинячий - 1 штука (близько 1, 3 кілограма)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 20 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
1
Вимийте свинячий окіст і помістіть його в каструлю, залийте холодною водою і додайте лавровий лист.
2
Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні (75 хвилин).
3
Викладіть окіст на обробну дошку, потім остудіть. Акуратно гострим ножем зріжте шкіру, але залиште шар жиру.
4
Зробіть хрестоподібні надрізи по всьому окосту. Натріть його сумішшю гірчиці, цукру і меленої кориці.
5
У отвори вставте бутони гвоздики. Надішліть окіст на 50-60 хвилин в розігрітий до 190-200 градусів духовку.
6
Видаліть окіст з духовки і накрийте його фольгою, залиште на 15-20 хвилин, а потім подавайте.