Стейк зі свинини на кісточці
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і ароматне м'ясо по достоїнству оцінять представники сильної половини людства. Я поділюся з вами секретом, як приготувати стейк зі свинини на кісточці з хрусткою скоринкою.
Свинина - універсальний і смачний продукт, який дуже затребуваний в нашому регіоні. Багато кухаря-ресторатори вважають жарку ідеальним способом приготування м'яса. Не варто кидати м'ясо на сковороду на сильний вогонь і смажити до стану підошви. До стейку потрібно підійти уважно і приділити йому належний час. Тоді і блюдо вийде соковитим і ароматним.
- Свинина - 900 грам (стейки з шийної частини (3 шт по 300г))
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Розмарин - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лимон - 1, 5 штуки
1
Підготовлене м'ясо натріть половинкою лимона і відправте в холодильник на 1 час.
2
У глибокій сковороді нагрійте масло, помістіть в нього часник і гілочки розмарину. Уважно стежте за тим, щоб часник не потемнів.
3
Акуратно вийміть часник і розмарин з сковороди і покладіть в масло стейк.
4
Обсмажте стейк з двох сторін. Робити це треба швидко. Як тільки з'явилася скориночка - досить.
5
Налийте в сковороду гарячої води стільки, щоб вона покрила стейк повністю. Зверху покладіть обсмажену часник. Доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 30 хвилин під кришкою.
6
Після закінчення 30 хвилин зніміть кришку і дайте воді випаруватися. М'ясо при цьому періодично перевертайте для освіти красивою скоринки.
7
Коли вся вода піде, полийте стейк половинкою лимона, зніміть з вогню і відправте на блюдо сервіровки. Можна прикрасити м'ясо зеленню, додайте гарнір. Смачного!