Рецепт Стейк зі свинини на кісточці фото

Стейк зі свинини на кісточці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соковите і ароматне м'ясо по достоїнству оцінять представники сильної половини людства. Я поділюся з вами секретом, як приготувати стейк зі свинини на кісточці з хрусткою скоринкою.

Опис приготування:

Свинина - універсальний і смачний продукт, який дуже затребуваний в нашому регіоні. Багато кухаря-ресторатори вважають жарку ідеальним способом приготування м'яса. Не варто кидати м'ясо на сковороду на сильний вогонь і смажити до стану підошви. До стейку потрібно підійти уважно і приділити йому належний час. Тоді і блюдо вийде соковитим і ароматним.

  • Свинина - 900 грам (стейки з шийної частини (3 шт по 300г))
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Розмарин - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лимон - 1, 5 штуки
1
Підготовлене м'ясо натріть половинкою лимона і відправте в холодильник на 1 час.
2
У глибокій сковороді нагрійте масло, помістіть в нього часник і гілочки розмарину. Уважно стежте за тим, щоб часник не потемнів.
3
Акуратно вийміть часник і розмарин з сковороди і покладіть в масло стейк.
4
Обсмажте стейк з двох сторін. Робити це треба швидко. Як тільки з'явилася скориночка - досить.
5
Налийте в сковороду гарячої води стільки, щоб вона покрила стейк повністю. Зверху покладіть обсмажену часник. Доведіть до кипіння і тушкуйте протягом 30 хвилин під кришкою.
6
Після закінчення 30 хвилин зніміть кришку і дайте воді випаруватися. М'ясо при цьому періодично перевертайте для освіти красивою скоринки.
7
Коли вся вода піде, полийте стейк половинкою лимона, зніміть з вогню і відправте на блюдо сервіровки. Можна прикрасити м'ясо зеленню, додайте гарнір. Смачного!

Схожі рецепти