Соус з помідорів з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачний соус з помідорів і яблук сподобається вам з першої спроби - він солодко-кислий, в міру пряний і абсолютно несхожий на інші соуси. Його можна подавати замість кетчупу до м'яса, рибі.
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 350 мл. Даний соус можна використовувати для створення піци, змащуючи їм основу з тіста перед запіканням - випічка вийде неймовірно смачною і ароматною! Соус можна додавати при приготуванні других страв: рагу, соусів, рататуя. Припустимо брати його з собою в поїздку, на пікнік або на роботу.
- Помідор - 300 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Оцет 6% - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - 3 щіпки

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Помідори промийте у воді, розріжте навпіл і протріть на тертці з дрібними отворами в миску, видаляючи шкірку.

Яблука промийте у воді, зріжте з них шкірку і наріжте м'якоть невеликими частинами в казан або ківш з антипригарним дном.

Вилийте томатну м'якоть з соком в ємність, відразу ж додайте сіль, цукровий пісок і інші спеції.

Помістіть ємність на плиту, включите середній нагрів і тушкуйте яблучну м'якоть в томатному соку близько 15 хвилин до повної м'якості.

Влийте рослинне масло без запаху, рафінована і оцет. Отпюріруйте вміст ємності занурювальним блендером, видаливши лаврове листя. Отриманий соус знову доведіть до кипіння на мінімальному нагріві під кришкою, щоб він не забризкав робочу поверхню. Простерилизуйте банку і кришку.

Вимкніть нагрів і викладіть томатно-яблучний соус в гарячу банку.

Відразу ж закрутіть банку гарячої кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в комору до зими.