Соус з часнику і майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Соус з часнику і майонезу підходить до вареної і запеченого м'яса, бутербродам, shaurme, холодцу, сухарикам. Готується він протягом п'яти хвилин. Для різноманітності смаку можна додати рубаної зелені.
Соус з часнику і майонезу - універсальний. Його можна використовувати з різними гарячими і холодними стравами або як маринад для курки, наприклад. Це - смачна добавка до овочевих страв. Мені особливо подобається такий соус до вареного м'яса. Його можна замішати безпосередньо перед подачею на стіл, прикрасити гілочкою зелені або пряної меленою паприкою. Якщо любите соуси погостріше, додавайте більше часнику. Я зазвичай соус з часнику і майонезу НЕ солю і не перчу, але тут - справа смаку.
Отже, як зробити соус з часнику і майонезу?
1. Часник очистіть, пропустіть через прес.
2. До часнику додайте трохи солі і свежемолотого перцю. Можна робити соус без солі і перцю, теж виходить смачно. Все залежить від смаку майонезу, який використовуєте.
3. Промийте і дрібно нарубати зелень - петрушку або кріп. Можна додати дрібно нарізану гострий перчик або солоний огірок.
4. Часник, сіль, перець, зелень змішайте з майонезом до однорідної маси.
Соус з часнику і майонезу готовий! Подавайте в соуснику або маленькій мисочці. Щоб зручно було вмочати. Зберігайте в холодильнику не більше 2-3 днів.
Смачного!
- Майонез - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Петрушка або кріп - - За смаком (можна не додавати)
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Отже, як зробити соус з часнику і майонезу?
1. Часник очистіть, пропустіть через прес.
2. До часнику додайте трохи солі і свежемолотого перцю. Можна робити соус без солі і перцю, теж виходить смачно. Все залежить від смаку майонезу, який використовуєте.
3. Промийте і дрібно нарубати зелень - петрушку або кріп. Можна додати дрібно нарізану гострий перчик або солоний огірок.
4. Часник, сіль, перець, зелень змішайте з майонезом до однорідної маси.
Соус з часнику і майонезу готовий! Подавайте в соуснику або маленькій мисочці. Щоб зручно було вмочати. Зберігайте в холодильнику не більше 2-3 днів.
Смачного!