Огірковий соус замість майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий соус зі свіжим смаком відмінно підходить до запеченого або приготовленого на грилі м'яса або риби, їм можна заправляти салати зі свіжих овочів і не тільки. А готується дуже легко і просто!
Цей смачний і ніжний соус чудово підходить до м'яса і риби, до ароматним коржикам і може бути використаний як заправка для багатьох салатів. Якщо ви зібралися на природу посмажити м'ясо, робіть такого соусу багато, він зникає зі столу першим. Якщо вершковий сир для вас недоступний, спробуйте приготувати цей соус тільки з йогурту і додати дрібно нарізаної зелені кропу. Зацікавилися? Як приготувати огірковий соус замість майонезу, вам розповість цей рецепт.
- Огірок свіжий - 1 штука (середнього розміру)
- Йогурт - 2-3 Ст. Ложок (грецький або натуральний)
- Вершковий сир - 100 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка (або винний оцет)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Суміш перців мелена - 1-2 Щепоток
Огірок моєму, якщо шкірка жорстка, очистимо. Натираємо огірок на дрібній тертці і віджимають сік.
Ретельно перемішати вершковий сир і йогурт.
Додаємо до суміші сиру і йогурту огірок, подрібнений часник, сіль і перець.
Перемішуємо і одразу ж подаємо до столу.