Соус з баранини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Щоб ваш вечеря пройшла успішно, і всі встали з-за столу ситі і задоволені, не обов'язково готувати кулінарні шедеври, для цього потрібно взяти простий і перевірений часом рецепт, наприклад, ось цей.
У цьому рецепті соусу з баранини з картоплею з фото я хочу розповісти вам про страву, яке завжди асоціювалася у мене з дитинством і яке я люблю до цих пір. Адже не дарма кажуть, що все геніально - просто, так і з цим рецептом, тут нам не знадобиться багато інгредієнтів, а блюдо, Проте, вийде чудове. Я ще не бачила жодної людини, який би відязикався від такого соусу, всі мої рідні та друзі, коли приходять в гості, їдять його із задоволенням. Тому тим, хто ще не знає, як приготувати соус з баранини з картоплею, я пропоную свій простий рецепт, ви при бажанні можете його трохи урізноманітнити.
- Баранина - 750 грам (лопатка)
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Лук фіолетовий - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа - 40 грам (для подачі)
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Насамперед ми промиваємо баранину і нарізаємо її кубиками з шириною в 2 см, викладаємо м'ясо на паперовий рушник, щоб воно підсохли. Ставимо сковороду на сильний вогонь і розігріваємо в ній рослинне м'ясо. Обсмажуємо баранину на сольному вогні (м'ясо повинно лежати в один шар) до золотистої скоринки.
Перекладаємо обсмажене м'ясо в каструлю, а на сковороду наливаємо півсклянки окропу і за допомогою дерев'яної лопатки розчиняємо у воді все що залишилися після обсмажування соки і так далі. Цю суміш переливаємо в каструлю і додаємо в неї окріп, всього рідини має бути близько 1 L. Тушкуємо баранину протягом 15-20 хвилин на повільному вогні.
Далі ми чистимо картоплю і нарізаємо його скибочками як для обсмажування.
Перекладаємо нарізану картоплю в каструлю до м'яса.
При необхідності потрібно долити трохи води, всього рідини має бути стільки, щоб вона виднілася через картопля, але не піднімалася над ним.
Перемішуємо м'ясо і картоплю і доводимо рідину до кипіння. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо її в розігріту до 180 градусів духовку на годину, за цей час вміст каструлі слід пару раз перешкодити.
Ближче до закінчення гасіння, ми чистимо цибулю і подрібнюємо його.
Розтоплюємо на сковороді вершкове масло.
І обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.
Тепер акуратно дістаємо каструлю з духовки і додаємо в неї обсмажену цибулю, лавровий лист, спеції і сіль за смаком. Повертаємо каструлю в духовку ще на 5-10 хвилин. Потім знову дістаємо її і посипаємо м'ясо з картоплею подрібненою петрушкою. З 20 хвилин ставимо каструлю в вимкненому духовку, даємо страві настоятися.
Соус з баранини з картоплею готовий. Приємного всім апетиту!