Соус до баранини
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний соус на основі томатної пасти з цибулею, часником, м'ятою, базиліком і гострим перцем ідеально підходить для баранини, він підкреслює природний цього смак м'яса і робить його більш насиченою і яскравіше.
Мабуть, у кожної господині є свої способи приготування і подачі баранини. Хтось вважає за краще їсти м'ясо з гарніром, деякі подають його без будь-яких доповнень, а особисто я готую соус до баранини в домашніх умовах. Насправді таке невелике доповнення як соус може сильно змінити смак м'яса в кращу сторону, звичайно, якщо він приготовлений правильно. Тут головне - це гармонія всіх інгредієнтів, їх смаків і ароматів, тому я використовую рецепт приготування соусу до баранини, в якому за основу беру томати. На мій погляд, важко знайти більш підходяще поєднання, ніж ніжне м'ясо і соковиті помідори.
- Натуральна томатна паста - 150-200 грам (або подрібнені томати)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Перець гострий стручковий - 0, 5 штуки (зелений)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Листя базиліка свіжі - 3-4 штук (або щіпка сушеного)
- Листя м'яти свіжі - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
Для початку ми подрібнюємо цибулю і часник, перець очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями.
Розігріваємо на сковороді невелика кількість рослинного масла і обсмажуємо на ньому цибулю з часником і перцем до золотистого кольору.
Потім викладаємо на сковороду томатну пасту (або подрібнений томати) і тушкуємо все на повільному вогні протягом 5 хвилин, поки соус не загусне.
Перекладаємо соус в чашу блендера і подрібнюємо його до однорідного стану, після чого додаємо нарізані дрібно листя м'яти і базиліка, солимо соус за смаком.