Рецепт Соус білий основний фото

Соус білий основний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Пісні страви
На природу
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соус білий основний готується на основі молочних продуктів з додаванням різних спецій і приправ. Такий соус може перетворити будь-яку страву в кулінарний шедевр, тому ділюся, як його приготувати.

Опис приготування:

Білий соус володіє ніжною консистенцією і приємним вершковим смаком. Його можна подати з салатами, м'ясом, рибою, до котлет, тефтелі, курці, овочам і гарнірів. Доповніть соус свіжою зеленню, грибами, смаженими горіхами, сиром, морепродуктами, kapersami, часником або пряними спеціями, і він заграє новими смаками. Білий соус довго не зберігається, тому готувати його потрібно до певної страви.

Отже, дивіться, як приготувати соус білий основний.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 50 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
соус білий основний - фото крок 1
У сотейнику на повільному вогні доведіть молоко до кипіння з цибулею, лавровим листом і гвоздикою. Вимкніть вогонь і залиште настоюватися на 20 хвилин. Потім видаліть з молока цибулю і лавровий лист з гвоздикою.
соус білий основний - фото крок 2
В іншому сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте борошно. Безперервно перемішуючи, нагрівайте борошно, поки не вийде борошняна паста світло-бежевого кольору. Проваріть пасту ще 2 хвилини.
соус білий основний - фото крок 3
По частинах додайте молоко в борошняну пасту, постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою, поки не вийде однорідний соус без грудочок.
соус білий основний - фото крок 4
Проваріть соус 5-10 хвилин на повільному вогні, безперервно перемішуючи, поки він не загусне. Приправте білий соус сіллю і меленим чорним перцем за смаком.

Схожі рецепти