Соковита індичка
(покроковий рецепт з фото)
Вважається, що біле м'ясо індички сухувато, з нього важко приготувати смачну страву. Але є рецепт, за яким виходить така соковита індичка, просто пальчики оближеш! дивіться, як приготувати.
М'ясо індички відрізняється високою поживністю і невисокою ціною, воно здатне замінити яловичину або свинину в будь-якому м'ясному блюді. Тому індичку можна готувати часто, використовуючи різні рецепти, маринади, соуси і гарніри.
Отже, дивіться, як приготувати соковиту індичку з соусом.
- Філе індички - 400 грам
- Цибуля ріпчаста невеликий - 20 штук
- Яблука - 2 штуки
- Вино біле столове - 1 Склянка
- Бульйон овочевий - 500 мілілітрів
- Розмарин свіжий (гілочки) - 4 штуки
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Файл індичка з сіллю, поперчіть, покладіть пару гілочок свіжого розмарину, надайте м'яса форму рулету, обв'яжіть кулінарним шпагатом і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки в глибокій сковороді в невеликій кількості гарячого оливкового масла.
Наполягати вино, додайте цілі очищені цибулини і готуйте до випаровування алкоголю.
Додайте яблука, нарізані на дрібні шматочки, з шкіркою, сіль, влийте овочевий бульйон, перемішайте і доведіть до готовності на слабкому вогні.
Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на обробну дошку і дайте охолонути, перш ніж нарізати скибочками. Збільште вогонь під сковородою і випарити зайву рідину з соусу з яблук і цибулі, додайте тертий мускатний горіх і сіль за смаком.
М'ясо наріжте скибочками.
Поверніть м'ясо в сковороду, перемішайте з соусом і прогрійте протягом 2-3 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте страві постояти під кришкою кілька хвилин.