Рецепт Сьомга з фенхелем і лимоном фото

Сьомга з фенхелем і лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Лимон , Сьомга
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Запечена сьомга з фенхелем і лимоном - пальчики оближете! Вишуканий і легку вечерю на чотирьох можна приготувати за 20 хвилин! ситне, корисне і ароматне блюдо підкорить вас і ваших гостей. Пробуємо!

Опис приготування:

Сьомга з фенхелем і лимоном - це буйство ароматів, смаків, фарб. Готується дуже просто і швидко, а в пам'яті залишиться надовго. Корисне блюдо для всієї родини. Примітка: замість фенхеля можна використовувати зелень або корінь селери, а замість сьомги - форель або горбушу. Удачі в приготуванні!

  • Сьомга - 500 грам(4 шматочка філе)
  • Корінець фенхеля - 1 штука
  • Лимон - 2 штуки
  • Помідори черрі - 2 склянки
  • Часник - 4 зубчики (невеликі)
  • Маслини - 1 Склянка("Каламата & Quot; )
  • Херес або біле сухе вино - 8 чайних ложок
  • Вершкове масло - 50-60 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
сьомга з фенхелем і лимоном - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 230 градусів. Пергаментний папір порвіть на 4 великих листа по 20 з 25 см. Кожен лист складіть вдвічі і зріжте краю півколом, потім розкрийте. Викладіть на деко розкриту папір. Фенхель наріжте півкільцями, зелену частину збережіть. Порівну розкладіть по центру розкритою паперу. Лимон промийте, наріжте кільцями, виберіть кісточки. Викладіть по 3 кільця лимона на фенхель. Вийде свого роду ложі для сьомги.
сьомга з фенхелем і лимоном - фото крок 2
2. На кожне ложе з фенхеля і лимона викладіть по порционному шматочку філе сьомги шкіркою вниз. Посоліть і поперчіть за смаком.
сьомга з фенхелем і лимоном - фото крок 3
3. На сьомгу покладіть ще по два кружечка лимона.
сьомга з фенхелем і лимоном - фото крок 4
4. До кожної порції додайте по кілька штук маслин і помитий помідорів. На лимон поверх сьомги покладіть по шматочку вершкового масла. Збризніть все це достаток хересом або сухим вином - по 2 ç.l. На порцію.
сьомга з фенхелем і лимоном - фото крок 5
5. Залишилося тільки щільно загорнути і затиснути краю пергаменту. Отже, закриваємо наш напівкруглий конвертик і загортаємо краю всередину, утворюючи свого роду чебурек. Запікаємо протягом 10 хвилин в розігрітій духовці. Вибравши конвертики з духовки, акуратно проколюємо їх ножем, дозволяючи вийти пару. Будьте уважні!
сьомга з фенхелем і лимоном - фото крок 6
6. Розгортаємо пергамент і наш вечерю прямо на папері переносимо на тарілочку, посипаємо подрібненою зеленою частиною фенхеля і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти