Шоколадний кекс за 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Чи буває випічка швидкої? буває, коли в справу вступає мікрохвильова піч. Зараз дуже популярні кекси в гуртку, коли у вас немає часу - вони просто рятують! Цей варіант один з моїх улюблених.
Запишіть собі, як приготувати шоколадний кекс за 10 хвилин, адже рецепт стане в нагоді вам не раз. У нього насичений смак і красивий, майже чорний, колір. На контрасті подавайте випічку з кулькою ванільного морозива. За бажанням в тісто додайте горішки або сухофрукти. Буде ще смачніше і оригінальніше.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Темний шоколад - 45 грам
- Цукор білий - 50 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. У мисці змішайте яйця з какао, цукром, сіллю і ванільним екстрактом.
2. В іншому посуді розтопіть 30 гр шоколаду з маслом.
3. Потім обидві маси з'єднайте і додайте соду з борошном.
4. Тісто запікайте в мікрохвильовці 45 секунд на середній швидкості.
5. Потім перемішайте і додайте залишився шоколад. Запікайте ще 45 секунд.
6. Нарешті ще раз перемішайте, і запікайте 35 секунд. Перевірте щоб кекс був готовий, або почекайте ще достатня кількість часу. Насолоджуйтесь!