Шашлик зі свинини з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо бажання виїхати на природу з'явилося спонтанно, то можу запропонувати приготувати шашлик зі свинини з томатною пастою. М'ясо буде готове буквально через пару годин.
Томатна паста надає шашлику особливий аромат. Запашні трави прекрасно відтіняють смак м'яса. Для маринаду добре підійде базилік, естрада, майоран, орегано, розмарин, чебрець і шавлія. Шашлик за цим рецептом виходить соковитий, ароматний і дуже смачний! Спробуйте!
- Свинина - 1 кілограм (м'якоть)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо промийте і наріжте шматочками.
Додайте нарізану кільцями цибулю, подрібнену свіжу зелень, томатну пасту, аджику, гірчицю, олія, сіль і спеції за смаком.
Все ретельно перемішайте, розминаючи цибулю руками, щоб він пустив сік. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште м'ясо маринуватися на кілька годин. Чим довше воно буде в маринаді, тим м'якше і ніжніше вийде шашлик. Мінімум потрібні два години, не менше.
М'ясо дістаньте і нанизати на шампури. Смажте над розжареним деревним вугіллям, періодично перевертаючи, поки шашлик рівномірно НЕ прожарітся.
Шашлик зі свинини з томатною пастою готовий.
Смачного!