Салат з курячого м'яса
(покроковий рецепт з фото)
У холодильнику були продукти для звичайного салату (огірки, помідори), а мені хотілося чогось більш ситного, тому додав курку і макарони. Розповідаю, як приготувати салат з курячого м'яса.
Курку для салату можна запекти, посмажити або відварити. Попередньо промаринуватися курку в лимонному маринаді, тому при обсмажуванні у неї з'явилася рум'яна кірочка. У салаті використовую томати черрі, але якщо таких немає, то і звичайні згодяться. Страву можна урізноманітнити іншими овочами на ваш смак і розсуд.
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Орегано - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Курячі стегна - 2 штуки
- Макарони - 200-250 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Черрі - 120 грам
- Огірок - 1 штука
- Петрушка - 1/2 пучка
- Фета - 60 грам
1. Лимон обдати окропом і витираю, потім спеціальним ножем зрізаю цедру (можна на тертці).
2. У миску додаю ¼ склянки лимонного соку, оливкова олія, відвалів часник, орегано, сіль і чорний мелений перець, додаю лимонну цедру і перемішую вилкою.
3. Очищаю курячі стегна від шкури і кісток, перекладаю в герметичний пакет і заливаю половиною маринаду. Гарненько перемішую і розминають курку в пакеті, відправляю в холодильник на 30 хвилин.
4. Тим часом відварюю макарони в підсоленій воді, потім відкидаю їх на друшляк.
5. Сковороду розігріваю гарненько і обсмажую до рум'яної скоринки мариноване м'ясо, потім перекладаю на тарілку і остуджують.
6. Остигнуло м'ясо нарізаю невеликими кубиками.
7. Мою всі овочі і зелень, нарізаю томати, перець і огірок кубиками однакового розміру, а зелень подрібнюю.
8. У салатник відправляю все подрібнені інгредієнти, макарони, посипаю сиром.
9. Заливаю салат приготовленим раніше заправкою (половиною), за смаком солю і перчу, перемішую.