Салат до шашликів
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цього салату вам знадобиться мінімум інгредієнтів і мінімум часу на приготування. Простий і легкий салат, який відмінно підійде до шашлику з будь-якого м'яса.
Салат зі свіжих овочів - краще доповнення до шашлику. Давайте злегка ускладнити звичайний салат, додавши до нього всього лише один інгредієнт - обсмажені ароматні гриби. Салат придбає новий смак і аромат. Розповідаю, як зробити салат до шашликів і сподіваюся, що такий варіант салату вам сподобається.
- Огірок - 1 штука
- Помідори черрі - 150 грам
- Печериці - 300 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Пекінська капуста - 150 грам (або будь-який інший листовий салат)
- Рослинна олія - 2 - 2, 5 Ст. Ложки(1 ложка олії - обсмажити гриби, інше - полити салат)
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі пряні трави - 0, 5 чайних ложки (базилік, розмарин)
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Зелень - 20 грам (кріп, петрушка)
Пекінську капусту або будь-який інший листовий салат шаткуємо і викладаємо на блюдо. Злегка солимо.
Печериці чистимо, моєму і підсушують. Розрізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі на добре розігрітій сковороді.
Обсмажені гриби посипаємо сухими ароматними травами, чорним перцем і подрібненим часником. Збризгуємо оцтом, додаємо гірчицю і, помішуючи, обсмажуємо ще хвилинку і прибираємо з плити.
Перець миємо, видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо перець тонкими кільцями і викладаємо на капусту.
Моєму огірок і помідори черрі. Помідори розрізаємо навпіл, огірок нарізаємо кружечками. Красиво викладаємо овочі на блюдо поверх капусти. Злегка присолити і по центру викладаємо ще теплі гриби.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо. Посипаємо зеленню салат і злегка поливаємо маслом.