Риба в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки пароварці можна приготувати смачні і полезнейшие страви. Пропонуємо рецепт, як приготувати рибу в пароварці. Не варто думати, що вона вийде прісної, смаку їй додадуть зелень і трави.
Парові овочі, м'ясо, риба виходять дуже корисними і дієтичними. Дуже багато хто ставиться скептично до риби на пару, вважаючи це блюдо несмачним, при цьому навіть ні разу його не спробувавши. Якщо при приготуванні додати ароматну зелень або готувати рибу під шубою з овочів, то вона вийде нічим не гірше запеченої, при тому що така буде набагато корисніше. Крім того, парове блюдо можна давати дітям і тим, хто дотримується дієти. Таким способом можна приготувати абсолютно будь-яку рибу.
- Короп - 1 кілограм
- Лимон - 1/4 штуки
- Спеції - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Картопля - 2 штуки
1. Зелень миємо, витираємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо. Лимон гарненько моєму, потрібна четверта частина, нарізаємо тонкими скибочками.
2. Рибу чистимо від луски, розрізаємо черево і виймаємо нутрощі. Ретельно миємо й витираємо рибу. Із зовнішнього боку натираємо рибу сіллю і спеціями, а всередину викладаємо скибочки лимона і зелень, додаємо трохи спецій. Збризгуємо оливковою олією.
3. Рибку кладемо в пароварку, чистимо і моєму картоплю, нарізаємо її кубиками і кладемо в пароварку біля риби. Зверху посипаємо трохи свіжою зеленню, готуємо 20 хвилин.
4. Готову рибу подаємо повністю з картоплею, що готувалася в пароварці, зверху трохи посипаємо свіжою зеленню.