Риба для шашлику
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто ще не пробував рибний шашлик, можу сказати, що це неймовірно смачно, і, до того ж, корисно і ситно. Обов'язково зробіть такий. Скористайтеся рецептом, як приготувати рибу для шашлику.
Якщо хочете точно догодити всім, то безпрограшний варіант - це червона риба. Вона не тільки смачна, але і ситна, а також дуже корисна. Хороший шашлик вийде і з білої риби, морської або річкової. Маринад можна зробити на основі соєвого соусу, кисломолочних продуктів, а також цибульний або пряний. Мені подобається підкреслювати, а не перебивати смак риби, тому використовую лимонний сік, часник і гірчицю.
- Філе лосося - 700 грам
- Лимон - 2, 5 штуки
- Петрушка - 2 штуки (свіжа )
- Часник - 2 зубчики
- Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль, мелений чорний перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Надішліть бамбукові палички в воду і залиште їх на 40-60 хвилин. Наріжте дрібно петрушку і викладіть її в миску, додайте подрібнений часник, гірчицю, оливкова олія, сік половинки лимона, сіль, перець. Перемішайте все гарненько.
2. Наріжте філе лосося кубиками близько 3 см в товщину, а 2 лимона наріжте кружальцями. Розподіліть рибу на шампурах разом з лимонними кружальцями.
3. Змастіть підготовленим маринадом рибний шашлик з двох сторін.
4. Обсмажуйте шашлики на грилі по 3-4 хвилини з кожного боку.
5. Подавайте шашлик відразу, прикрасивши його свіжою зеленню.