Рагу з білої квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Рагу - одне з найпростіших гарячих страв, яке я знаю. Береш овочі, закидаєш їх в сковороду і тушішь. От і все. Але не завжди це виходить смачним. Краще візьміть перевірене поєднання.
Цього разу пропоную вам прочитати про те, як приготувати рагу з білої квасолі з помідорами. Блюдо відноситься до вегетаріанського і пісному раціону. Завдяки бобовим воно ситне, а трави в складі зроблять приголомшливий запах і злегка пряний смак. А якщо ви любитель м'яса, то подавайте рагу як гарнір, наприклад, до курки або стейку.
- Квасоля біла консервована - 450 грам
- Помідор черрі - 500 грам
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Овочевий бульйон - 360 мілілітрів
- М'ята, листочки - 4 штуки
- Базилік, листок - 4 штуки
- Томатна паста - 1, 5 чайних ложки
- Бальзамічний оцет - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Наріжте цибулю дрібними кубиками. Обсмажте його в розігрітій олії до м'якості, постійно помішуючи.
2. Потім додайте подрібнений часник. Обсмажте овочі ще 2 хвилини, перемішавши.
3. Слідом в сковороду відправте помідори половинками.
4. А через хвилину додайте оцет, бульйон, томатну пасту і квасоля.
5. Трохи тушкуйте блюдо і далі додайте дрібно нашатковану зелень, сіль і перець.
6. Готуйте рагу 3 хвилини, перемішайте і подавайте. Смачного!