Рагу з білої квасолі з яловичиною і травами
(покроковий рецепт з фото)
Коли приходять холоду, всім нам хочеться спробувати більш ситних гарячих страв. Рагу на основі квасолі і яловичини, приправлене ароматними травами, буде як не можна до речі на вашому столі.
Таке універсальні блюдо припаде до смаку кожному. Його можна легко доповнити іншими інгредієнтами на ваш смак. Наприклад, в рагу додають свіжу зелень, морква або інші овочі. Замість білої квасолі можна використовувати червону, а замість яловичини - свинину або курятину. Щоб дізнатися, як приготувати рагу з білої квасолі з яловичиною і травами, прочитайте цей рецепт.
- Квасоля біла - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Лук білий - 2 штуки
- Яловичина - 500 грам
- Вино біле - 100 мілілітрів
- Протерті помідори - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 5 штук
- Гілочки розмарину - 2 штуки
- Гілочки чебрецю - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Білу квасолю замочити в холодній воді мінімум на вісім годин, а краще - на всю ніч. Потім воду злийте і залийте квасолю свіжою. Додайте перець горошком і гілочки розмарину і чебрецю. Варіть квасолю до готовності.
Очистіть і наріжте цибулю і часник. У глибоку сковороду або сотейник влийте рослинне масло, пассеруйте на ньому овочі. Потім вимийте шматок яловичини, зачистите його і наріжте кубиками. Обсмажуйте м'ясо з овочами десять хвилин.
Наполягати вино, випарюйте його п'ять хвилин. Потім додайте протерті томати, гілочку розмарину, посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте страву на повільному вогні сорок п'ять хвилин.
Злийте воду з квасолі і відправте її до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішайте і тушкуйте рагу ще двадцять хвилин до повної готовності.