Рагу (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім гасяться. Овочі можна брати різні, в залежності від уподобань.
Отже, дивіться, як приготувати, рагу (класичний рецепт). Як м'ясної основи я вибрала куряче філе, воно ніжне і швидко готується, а також прекрасно поєднується з овочами. Для класичного рецепту рагу підійде будь-який "молоде" м'ясо. Подається воно як самостійну страву в гарячому вигляді. Часто в рагу додають гриби і ароматні трави, можете і ви спробувати.
- М'ясо - 500 грам
- Картопля - 3-5 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Капуста - 1/4 штуки (книга)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 50 мілілітрів (для обсмажування овочів і м'яса)
- Зелень - 1 пучок
1. Підготуйте м'ясо і овочі. Вимийте м'ясо, обсушити його паперовою серветкою, щоб не стріляла вода в гарячому маслі. Овочі очистіть від шкірки і сполосніть під водою. Для приготування знадобиться одна або кілька сковорідок і казан. Обсмажувати овочі можна по черзі або одночасно на декількох сковорідках. Приступимо.
2. Поріжте м'ясо невеликими шматочками, потім обсмажте його на рослинному маслі до появи золотистої скоринки. Доводити м'ясо до готовності не слід, головне - отримати корочку, щоб в процесі гасіння м'ясо не втратило соковитість.
3. Цибулю і моркву поріжте, обсмажте на сильному вогні до напівготовності.
4. Картопля поріжте на 4-6 частин (в залежності від розміру). Обсмажте на олії до появи скоринки.
5. Капусту поріжте невеликими кубиками, за розміром приблизно як картопля. Також обсмажте її до появи красивого кольору.
6. Складіть овочі і м'ясо в казан, приправити сіллю, поперчіть, додайте томатну пасту і склянку води. Додайте улюблених спецій і трав. Доведіть до кипіння рагу, тушкуйте його на повільному вогні 30 хвилин.
7. У готове рагу додайте дрібно нарізану кріп, подавайте блюдо до столу. Рагу за класичним рецептом готове! Смачного!