Прес-банк
(покроковий рецепт з фото)
Друк - блюдо узбецької кухні і як багато східні страви готується з м'яса і великої кількості овочів. Ось, власне, короткий опис басми. Ситно, корисно і дуже смачно.
Для приготування басми в ідеалі підійде баранина, яловичина або телятина. Але це якщо слідувати непорушним канонами східної кухні. А якщо ви їсте свинину, курку і індичку, то цілком можна приготувати з цього м'яса. Запевнюю вас, буде також смачно. Що стосується спецій, то кладіть їх на смак і наявності. Підійде зіра, koriandr, перець чорний мелений. Набір овочів у мене самий традиційний, але в інтернеті я зустрічала рецепти басми зі свіжими огірками, кабачками, яблуками. Так що вибирайте овочі за смаком, не забуваючи, що картопля, цибуля, морква, помідори повинні бути обов'язково. Якщо ви любите сало, то замість соняшникової олії, викладіть разом з м'ясом грам 100 промисловість. У процесі приготування в казані утворюється багато бульйону. При подачі цей бульйон можна налити в окрему тарілку, а м'ясо з овочами викласти в іншу, но я люблю, коли все в одній тарілці.
- Яловичина (баранина) - 500 грам
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Гарбуз - 100 грам
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Баклажан - 1 штука (середнього розміру)