Рецепт Прес-банк фото

Прес-банк
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Друк - блюдо узбецької кухні і як багато східні страви готується з м'яса і великої кількості овочів. Ось, власне, короткий опис басми. Ситно, корисно і дуже смачно.

Опис приготування:

Для приготування басми в ідеалі підійде баранина, яловичина або телятина. Але це якщо слідувати непорушним канонами східної кухні. А якщо ви їсте свинину, курку і індичку, то цілком можна приготувати з цього м'яса. Запевнюю вас, буде також смачно. Що стосується спецій, то кладіть їх на смак і наявності. Підійде зіра, koriandr, перець чорний мелений. Набір овочів у мене самий традиційний, але в інтернеті я зустрічала рецепти басми зі свіжими огірками, кабачками, яблуками. Так що вибирайте овочі за смаком, не забуваючи, що картопля, цибуля, морква, помідори повинні бути обов'язково. Якщо ви любите сало, то замість соняшникової олії, викладіть разом з м'ясом грам 100 промисловість. У процесі приготування в казані утворюється багато бульйону. При подачі цей бульйон можна налити в окрему тарілку, а м'ясо з овочами викласти в іншу, но я люблю, коли все в одній тарілці.

  • Яловичина (баранина) - 500 грам
  • Олія соняшникова - 40 мілілітрів
  • Картопля - 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідор - 2 штуки
  • Гарбуз - 100 грам
  • Капуста білокачанна - 200 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Баклажан - 1 штука (середнього розміру)
прес-банк - фото крок 1
М'ясо помийте і поріжте шматочками.
прес-банк - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
прес-банк - фото крок 3
У казан або каструлю з товстим дном викладіть м'ясо і цибулю. Посипте трохи сіллю і базиліком.
прес-банк - фото крок 4
Морква очистіть, помийте і наріжте кружальцями.
прес-банк - фото крок 5
Болгарський перець очистіть, помийте і наріжте смужками. Любителі гострого можуть додати гіркий перець.
прес-банк - фото крок 6
Наступний шар - помідори. Але я їх подрібнити в блендері.
прес-банк - фото крок 7
Картопля очистіть, помийте і наріжте. Додайте в казан. Знову трохи посоліть блюдо.
прес-банк - фото крок 8
Гарбуз очистите, помийте і наріжте кубиками.
прес-банк - фото крок 9
Баклажан помийте і наріжте довільно.
прес-банк - фото крок 10
Білокачанну капусту наріжте соломкою і викладіть верхнім шаром. Додайте часник.
прес-банк - фото крок 11
Помийте кріп і петрушку, викладіть на капусту.
прес-банк - фото крок 12
Накрийте м'ясо з овочами листами капусти. Накрийте казан кришкою і поставте вантаж. Це може бути банку з водою або просто щось важке. Завдяки цій процедурі овочі виділять багато соку.
прес-банк - фото крок 13
Доведіть м'ясо з овочами до кипіння на середньому вогні. provara 15 хвилин. Після зменшіть вогонь до мінімуму. Басма повинна буквально нудитися протягом 1, 2-1, 5 годин. З готового блюда видаліть листя капусти і зелень.
прес-банк - фото крок 14
Прес gotova. Викладіть страву на тарілку і подавайте гарячим зі свіжим хлібом.

Схожі рецепти