Пози по-бурятському
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пози чимось нагадують пельмені або манти. Це дуже смачне і апетитне блюдо. Прекрасна альтернатива поднадоевшим всім пельменів. Так що не сумнівайтеся і готуйте пози для своєї сім'ї!
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати пози по-бурятському, то просто прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як зробити смачне м'ясне блюдо для всієї родини. Пози можна ліпити і заморожувати про запас, що особливо зручно на разі, якщо вам захочеться покуштувати їх, не витрачаючи на підготовку велика кількість часу.
- Куряче яйце - 6 штук
- Вода - 450 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Часник - 6 штук
- Сіль, перець - За смаком
Насамперед приготуйте тісто. Це дуже легко. Візьміть велику каструлю, вбийте в неї шість курячих яєчок. Влийте до них 250 мл. Чистої кип'яченої водички, всипте всю муку, замісіть тісто. Потім перекладіть його на робочий стіл і місите руками, обсипаючи борошном, доти, поки маса не припинить липнути до долоньках. Тісто розкладіть по поліетиленовим пакетам і відправте в холодильник.
Мяско вимийте і наріжте на важкі шматки. Лучок і часничок очистіть. Пропустіть всі інгредієнти через м'ясорубку двічі. Приправити сіллю і фаршу poperčite. В оригінальному старовинному рецепті м'ясорубка не використовувати, а все рубілось ножем.
Тісто дістаньте з холодильника і звільніть від пакета. Розкачайте його в товсті джгути. Наріжте їх на рівні ковбаски, присипаючи борошном.
Кожну ковбаску розкачайте качалкою, щоб вийшла своєрідна коржик.
У центр кожного коржика викладіть столовою ложкою невелика кількість м'ясного фаршу. Потім защипують краю по колу так, щоб в центрі залишилася невелика дірочка.
Отримані напівфабрикати викладіть в змащену олією форму від пароварки. Готуються вони двадцять п'ять хвилин. Якщо ж пози були замороженими, то на приготування піде сорок п'ять хвилин. Подавайте з зеленню і сметаною.