Плов з креветками по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Плов з креветками по-грецьки - досить легке, але при цьому ситне і поживне блюдо, яке чудово поєднується з різними салатами і легкими винами, не сильно б'є по кишені.
Це один з варіантів того, як приготувати плов з креветками по-грецьки. Ви можете видозмінювати рецепт приготування плову з креветками, додавши в нього не тільки цибулю та моркву, але і інші овочі: помідори, кукурудзу, зелений горошок, цукіні, кольорову капусту і т.Д. Тоді ваш плов заграє новими відтінками смаку і безсумнівно викличе захват у ваших співтрапезників.
- Креветки - 500 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (розтоплене)
- Гвоздика - 4 штуки
- Кардамон - 4 штуки
- Перець духмяний - 10 штук
- Кешью - 12 штук
- Имбирная паста - 1 Ст. Ложка
- Часникова паста - 1 Ст. Ложка
- Окріп - 4 склянки
- Зелений чилі - 4-5 штук
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Аніс - 1 штука
- Куркума - 1 Чайна ложка
1. Очистіть креветки, промийте їх під проточною водою.
2. На сковороді нагрійте масло, додайте гвоздику, кардамон, перець і аніс. Гасіть спеції кілька хвилин. Потім додайте горіхи, часникову і імбирну пасту, подрібнену цибулю і чилі. Обжарьте до золотистости.
3. Додайте подрібнені помідори і листя коріандру.
4. Покладіть креветки в сковороду, приправте їх куркумою.
5. Залийте в сковороду окріп. Всипте промитий рис.
6. Готуйте плов з креветками до готовності рису.