Рецепт Пісні пончики фото

Пісні пончики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачні, ароматні і зовсім прості в приготуванні пісні пончики.

Опис приготування:

Починаємо з приготування опари. Розтираючи дріжджі з цукром, вливаємо теплу воду і всипаємо 1 склянка борошна. Отриману масу розмішуємо і прибираємо в тепле місце. Таким чином тісто почне підніматися. В цей час додаємо сіль, масло і борошно, що залишилося. Все ретельно перемішуємо, маємо отримати м'яке, гладке тісто, який мав би прилипати до рук. Якщо ж все ще липне, варто додати ще трохи борошна. Все назад викладаємо в посуд, накриваємо чистим рушником і прибираємо в тепло. Коли тісто підніметься, починаємо розгортати коржі, кладемо в середину начинку і формуємо у вигляді кульок. Потім вийшло кульки обсмажуємо на добре прогрітому маслі до золотистого кольору. Готові пончики варто викладати на паперовий рушник, щоб зайве масло могло в нього вбратися. Охолоджені пончики можна посипати сахорной пудрою.

Цей рецепт тесту універсальний і підходить для всіх видів начинок.

Приємного вам апетиту!

  • Дріжджі - 25 грам
  • Вода - 1 Склянка (тепла вода)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Борошно - 3-3, 5 склянки
Починаємо з приготування опари. Розтираючи дріжджі з цукром, вливаємо теплу воду і всипаємо 1 склянка борошна. Отриману масу розмішуємо і прибираємо в тепле місце. Таким чином тісто почне підніматися. В цей час додаємо сіль, масло і борошно, що залишилося. Все ретельно перемішуємо, маємо отримати м'яке, гладке тісто, який мав би прилипати до рук. Якщо ж все ще липне, варто додати ще трохи борошна. Все назад викладаємо в посуд, накриваємо чистим рушником і прибираємо в тепло. Коли тісто підніметься, починаємо розгортати коржі, кладемо в середину начинку і формуємо у вигляді кульок. Потім вийшло кульки обсмажуємо на добре прогрітому маслі до золотистого кольору. Готові пончики варто викладати на паперовий рушник, щоб зайве масло могло в нього вбратися. Охолоджені пончики можна посипати сахорной пудрою.

Цей рецепт тесту універсальний і підходить для всіх видів начинок.

Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти