Піца з куркою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Піца з куркою і яйцем допоможе вам здивувати гостей. Виглядає вона дуже здорово! Готується просто і виходить смачною. Дерзайте.
Одного разу я зустрів таку піцу в італійському ресторані в центрі Риму, чому був здивований, тому що завжди вважав її вигадкою нашого народу. Ан-ні, виявилося, що і італійці люблять створювати щось нове. Все в цій піці мало відрізняється від всіх інших. Тісто за рецептом мого приятеля з Італії, нині, італійське, з теплим молоком. Готове куряче філе і акуратно вибита поверх піци яєчня. Спробуйте! Почнемо з тіста.
1. У чашці розбийте два яйця, додайте до них тепле молоко. Добре збийте все віночком або вилкою.
2. Борошно просійте. До речі, це один з основних секретів тесту для піц. Борошно обов'язково повинна бути просіяного.
3. У просіяне борошно поступово додаємо яєчно-молочну масу. Замішуємо тісто. Заважаємо не менш десяти хвилин.
4. Скачує тісто в рівний акуратний кульку і кладемо в чашку, змащену оливковою олією. Потім відправляємо "відпочивати" на п'ятнадцять хвилин в тепле місце, під рушник.
5. Як тільки тісто відставили в сторону, включаємо духовку на 200 градусів. Нехай нагрівається.
6. Тепер начинка. Куряче філе наріжте на шматочки, маленькі, однакові за величиною. Обсмажуємо на оливковій олії з усіх боків до повної готовності. Готова? Відставте в сторону.
7. Беремо широкий деко. Стелимо на нього Пекарській папір, або змащуємо оливковою олією.
8. Тісто розкачати у формі кола. Викладіть на деко.
9. Змастіть тісто томатним пюре.
10. Тепер змішайте в чашці курку, дрібно порізаний помідор і трохи суміші тертих сирів Моцарелла і Пармезан.
11. Викладіть начинку на тісто поверх томатного пюре. Посипте сумішшю пармезану і Моцарелла.
12. Акуратно розбийте над піцою яйця, їх повинно залишитися три. Разбейте так, щоб жовток не порвати.
13. Надішліть піцу в духовку. Випікається піца з куркою і яйцем двадцять хвилин. Слідкуйте за тим, щоб яйця не пригоріли.
14. Готову піцу прикрашаємо базиліком. Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 5 штук
- Томатне пюре - 3-4 Ст. Ложок
- Сир Моцарелла тертий - 1 Склянка
- Пармезан тертий - 1 Склянка
- Базилік свіжий - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Куряче філе - 300 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Молоко - 0, 5-1 склянки
1. У чашці розбийте два яйця, додайте до них тепле молоко. Добре збийте все віночком або вилкою.
2. Борошно просійте. До речі, це один з основних секретів тесту для піц. Борошно обов'язково повинна бути просіяного.
3. У просіяне борошно поступово додаємо яєчно-молочну масу. Замішуємо тісто. Заважаємо не менш десяти хвилин.
4. Скачує тісто в рівний акуратний кульку і кладемо в чашку, змащену оливковою олією. Потім відправляємо "відпочивати" на п'ятнадцять хвилин в тепле місце, під рушник.
5. Як тільки тісто відставили в сторону, включаємо духовку на 200 градусів. Нехай нагрівається.
6. Тепер начинка. Куряче філе наріжте на шматочки, маленькі, однакові за величиною. Обсмажуємо на оливковій олії з усіх боків до повної готовності. Готова? Відставте в сторону.
7. Беремо широкий деко. Стелимо на нього Пекарській папір, або змащуємо оливковою олією.
8. Тісто розкачати у формі кола. Викладіть на деко.
9. Змастіть тісто томатним пюре.
10. Тепер змішайте в чашці курку, дрібно порізаний помідор і трохи суміші тертих сирів Моцарелла і Пармезан.
11. Викладіть начинку на тісто поверх томатного пюре. Посипте сумішшю пармезану і Моцарелла.
12. Акуратно розбийте над піцою яйця, їх повинно залишитися три. Разбейте так, щоб жовток не порвати.
13. Надішліть піцу в духовку. Випікається піца з куркою і яйцем двадцять хвилин. Слідкуйте за тим, щоб яйця не пригоріли.
14. Готову піцу прикрашаємо базиліком. Смачного!