Рисова локшина з куркою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне блюдо азіатської кухні для вечері або обіду. А як його приготувати я розповім в рецепті нижче. Це смачно, пряно, в міру гостро і по-новому! приступимо.
Блюдо краще подавати відразу після приготування. В Азії до нього традиційно подають маринований гострий перець, нарізану кільцями. Краще для приготування використовувати вок, в ньому все інгредієнти зберігають більше корисних речовин і блюдо готується швидше.
- Рисова локшина (широка) - 150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 2 штуки
- Китайська броколі - 100 грам
- Куряче м'ясо - 200 грам
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Картопляний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Устричний соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Білий мелений перець - 1 щіпка
- Маринований перець чилі - 100 грам
1. Приготуйте локшину в підсоленій киплячій воді. Промийте і наріжте китайську брокколі невеликими шматочками. Промийте куряче м'ясо і поріжте невеликими шматочками, додайте 1 чайну ложку соєвого соусу, картопляний крохмаль, перемішайте і відкладіть. Очистіть часник і натріть його на дрібній тертці. У невеликій мисці змішайте соєвий соус, устричний соус, цукор і білий мелений перець.
2. М'ясо обсмажте на середньому вогні в розігрітій сковороді до готовності, викладіть на тарілку.
3. Додайте в сковороду ложку масла і обсмажте часник.
4. Розбийте яйця в сковороду і ретельно перемішайте.
5. Далі до яєць додайте китайську брокколі і смажте поки овочі не стануть яскраво-зеленим.
6. Надішліть в сковороду локшину і суміш соусів. Смажте, постійно підкидаючи для рівномірного приготування. Якщо локшина почне злипатися, додайте трохи олії.
7. Коли соус рівномірно розподілиться по сковороді, додайте в неї м'ясо і готуйте поки локшина не стане коричневою з двох сторін.
8. Подавайте блюдо відразу після приготування з маринованим перцем. Смачного!