Овочевий шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом ідеальної закуски на природі. Овочевий шашлик за моїм рецептом виходить соковитим, ароматним і з мінімальною кількістю калорій.
Хто сказав, що на природі смажать тільки м'ясо? Я просто обожнюю запечені овочі на мангалі або на грилі, вони виходять дуже ароматними і неймовірно смачними. Ви так само можете запікати кабачки, кукурудзу, спаржу і будь-які інші овочі, які припадають вам до смаку.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори черрі - 8-10 штук
- Цукіні - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Печериці - 8-10 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
1
Промийте і почистіть овочі: баклажан, помідори, цукіні, цибуля, перець і гриби.
2
Наріжте овочі скибочками так, щоб їх було зручно нанизувати. Якщо помідори черрі у вас маленькі, розрізати їх не потрібно. Намагайтеся, щоб шматочки овочів були однаковими за розміром, тоді шашлик приготується рівномірно.
3
В окремій ємності зробіть маринад. Змішайте оливкову олію, сік лимона, сіль спеції і часник.
4
Залийте овочі маринадом, перемішайте і поставте в холодильник на 1 час.
5
Після того, як овочі замаринувати, наколи їх на шампури і готуйте на хорошому спеку мангала або на грилі, перевертаючи шампури кожні 2-3 хвилини.