Овочеве рагу з грибами і кускус
(покроковий рецепт з фото)
Овочеве рагу з грибами і кускус - страва родом з жаркого Марокко. Найголовніше в страві - це відмінно підібрані спеції, які надають чудовий пряний смак і аромат і добре гармонують з овочів.
Марокканської овочеве рагу з грибами і кускус насичене і гостре, як і всі східні страви. Хоча на сході рідко готують без м'яса, це блюдо якраз з таких. Ідеально підійде для вегетаріанців, гриби і нут - відмінне джерело білка. Готувати просто, а смак виходить такий, що про м'ясо і не згадуєш. Щоб спробувати це блюдо, не обов'язково їхати в Марокко, я поділюся рецептом, як приготувати цю страву у себе на кухні. Блюдо підійде як для літа, так і для зими. Звичайно, цукіні взимку не найкращої якості, але можна обійтися і без нього. Він досить нейтральний, тим більше що в рагу основний смак і аромат створюють добре підібрані спеції. Вони створюють прекрасний баланс страви, рагу виходить пряним і насиченим, з ніжною кашею - саме те. Якщо хочете приготувати що-небудь незвичайне, то цей рецепт для вас.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Каенского перець - 1/4 чайних ложки
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Parikia - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Помідори - 400 грам (консервовані)
- Овочевий бульйон - 4 склянки
- Селера - 1 штука (стебла)
- Морква - 1 штука
- Цукіні - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Гайка - 200 грам (в сухому вигляді)
- Кускус - 500 грам (в сухому вигляді)
- Вершкове масло - 75 грам
- Braai - 1 пучок
- Сіль - 1 Чайна ложка