Рецепт Овочеве рагу з грибами і кускус фото

Овочеве рагу з грибами і кускус
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня , Марокканська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Кускус
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Гарячі страви, Рагу

Овочеве рагу з грибами і кускус - страва родом з жаркого Марокко. Найголовніше в страві - це відмінно підібрані спеції, які надають чудовий пряний смак і аромат і добре гармонують з овочів.

Марокканської овочеве рагу з грибами і кускус насичене і гостре, як і всі східні страви. Хоча на сході рідко готують без м'яса, це блюдо якраз з таких. Ідеально підійде для вегетаріанців, гриби і нут - відмінне джерело білка. Готувати просто, а смак виходить такий, що про м'ясо і не згадуєш. Щоб спробувати це блюдо, не обов'язково їхати в Марокко, я поділюся рецептом, як приготувати цю страву у себе на кухні. Блюдо підійде як для літа, так і для зими. Звичайно, цукіні взимку не найкращої якості, але можна обійтися і без нього. Він досить нейтральний, тим більше що в рагу основний смак і аромат створюють добре підібрані спеції. Вони створюють прекрасний баланс страви, рагу виходить пряним і насиченим, з ніжною кашею - саме те. Якщо хочете приготувати що-небудь незвичайне, то цей рецепт для вас.

  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Каенского перець - 1/4 чайних ложки
  • Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Parikia - 1/2 чайних ложки
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Помідори - 400 грам (консервовані)
  • Овочевий бульйон - 4 склянки
  • Селера - 1 штука (стебла)
  • Морква - 1 штука
  • Цукіні - 1 штука
  • Гриби - 200 грам
  • Гайка - 200 грам (в сухому вигляді)
  • Кускус - 500 грам (в сухому вигляді)
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Braai - 1 пучок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
овочеве рагу з грибами і кускус - фото крок 1
Налийте в каструлю 500 грам води, доведіть до кипіння і всипте кускус.
овочеве рагу з грибами і кускус - фото крок 2
Доведіть до кипіння, посоліть і накрийте кришкою. Протомой 5-7 хвилин і додайте вершкове масло.
овочеве рагу з грибами і кускус - фото крок 3
Овочі помийте і поріжте великими шматочками. У глибокому сотейнику обсмажте на олії моркву і селеру. Додайте всі спеції і подрібнені томати. Влийте бульйон, Тушіте 20 хвилин.
овочеве рагу з грибами і кускус - фото крок 4
Всипте цукор, гриби і цукіні, протомитися ще 20-25 хвилин.
овочеве рагу з грибами і кускус - фото крок 5
Потім додайте консервований або заздалегідь пріготволенний нут, протушкувати ще 5-7 хвилин.
овочеве рагу з грибами і кускус - фото крок 6
Подавайте рагу разом з кус-кусом, посипавши дрібно рубаною кінзою.

Схожі рецепти