Овочева окрошка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Окрошку готують усі по-різному: закваска, на кефірі, на мінеральній воді і на сироватці. Рецептів приготування цього освіжаючого страви існує велика кількість. Я пропоную класичний.
Якщо ви ще думаєте, як приготувати овочеву окрошку на кефірі, то не сумнівайтеся, це рецепт ідеальний. Я готую окрошку на кефірі і мінеральній воді, а перед подачею додаю сметану. Окрошка дуже добре поєднується з зеленню, тому не шкодуйте кропу і зеленої цибулі. Дайте окрошка постояти близько години в холодильнику (після заправки), потім подавайте до столу.
- Ковбаса - 300 грам
- Картопля - 3-5 штук
- Огірок - 2-3 штук
- Яйця - 4-5 штук
- Rediska - 4-6 штук
- Часник - 1-2 зубчики
- Кефір - 1 літрів
- Зелень - 1 За смаком
- Вода - За смаком (або газована вода)
1. Попередньо відваріть картоплю "в мундирі" до готовності, а яйця зваріть круто. Потім почистіть ці інгредієнти.
2. Всі інгредієнти (за винятком редиски і огірка) нарізаємо кубиками. Я люблю дрібну нарізку, а ви робіть за смаком.
3. Огірок і редиску трьом на середню терку. Всі підготовлені продукти будемо складати в більшу ємність.
4. Зелень нарізаємо в самому кінці. Окрошка "любить" зелена цибуля і кріп. Все ретельно перемішуємо.
5. Заливаємо кефіром і водою (по бажанню) і відправляємо в холодильник на одну годину.
6. Перед подачею додайте сметану. Ось такий варіант окрошки пропоную вам приготувати.