Незадоволений
(покроковий рецепт з фото)
Смачне вірменське блюдо - незадоволений - вже давно підкорило мою уяву, після того, як я його спробував. Тому нижче викладаю рецепт приготування толми, Котрий, сподіваюся, вам сподобається.
Це класичний рецепт приготування толми по-бакинських. Особливий смак толма надають саме спеції, якими фарширується м'ясо, а також використання свіжих виноградного листя, хоча в їх і можна замінити листям капусти.
- М'ясо - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 800 грам
- Курдючний жир - 100 грам
- Кріп - 2-3 штук
- Braai - 2-3 штук
- М'ята - 1 штука
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Куркума - 1/3 чайних ложки
- Круглий рис - 80 грам
- Виноградне листя - За смаком
Відрізаємо у листя хвостики, промиваємо в холодній воді і заливаємо окропом.
Готуємо начинку. По черзі пропускаємо через м'ясорубку зелень, м'ясо, жир. Все перемішуємо в одній мисці і додаємо спеції (перець, kurkumu, корицю) і рис. Знову все перемішуємо, солимо за смаком.
Загортаємо фарш в листочки. Спочатку кладемо шматок м'яса в центр листа, потім перекриваємо його внахлест з різних сторін. Сильно притискати м'ясо не треба.
Повторюємо процедуру, поки не закінчиться м'ясо. Укладаємо залишки листя і негідні, занадто грубі листя на дно каструлі, зверху викладаємо отримані кульки.
Зверху укладаємо ще непотрібні листи по всій площі.
Заливаємо в каструлю окріп, накриваємо її тарілкою - бажано, щоб тарілка по діаметру збігалася з каструлею. Варимо на середньому вогні від 30 до 50 хвилин до випарювання води.
Незадоволені gotova, залишилося тільки дати їй трохи охолонути і можна подавати до столу.