«Невський» пиріг по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 г. 20 хв.
Сьогодні згадаємо один з найпопулярніших пирогів епохи Радянського Союзу. Сьогодні купити такий не проблема, але ось смак вже не той. Розповідаю, як приготувати «Невський» пиріг по ГОСТу.
Опис приготування:
Цей пиріг дуже пишний і повітряний, тому враховуйте цей факт і вибирайте підходящу форму для випічки. Пиріг простий, а також дуже смачний. Це щось середнє між тортом і пирогом. До речі, з даної кількості інгредієнтів у вас вийдуть 2 пирога.
- Борошно - 0, 85 кілограма
- Цукровий пісок - 235 грам
- Маргарин - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 425 мілілітрів
- Дріжджі - 42 грам
- Коньяк - 25 грам
- Екстракт ванілі - За смаком
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 85 грам
- Цукрова пудра - 115 грам
1. Підігрійте 210 мілілітрів води, потім перелийте в ємність і додайте дріжджі. Перемішайте і залиште на 5-7 хвилин.
2. В окрему миску вбийте курячі яйця, додайте цукрову пудру (70 грам) і злегка збийте. Додайте розм'якшений маргарин, перемішайте.
3. Борошно просійте, додайте сіль і перемішайте.
4. До борошна введіть дріжджову суміш, потім яєчну. Додайте екстракт ванілі і воду, що залишилася, замісіть тісто. Присипте борошном, накрийте плівкою і залиште на 1 час, потім обомніте руками і знову залиште на 1 час.
5. Розділити тісто 2 частини, сформуйте кульки і залиште на 20 хвилин, потім викладіть їх в форму для запікання і залиште ще на 1 час.
6. Змастіть пиріг гарячою водою і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.
7. В сотейник налейте 0, 5 склянки води, додайте цукор і поставте на вогонь. Нагрівайте до розчинення цукру, потім зніміть з вогню і влийте коньяк. Вершкове масло збийте з цукровою пудрою, додайте згущене молоко.
8. Кожен пиріг розріжте на 2 коржа і остудіть, потім кожен корж просочіть цукровим сиропом. Змастіть коржі масляним кремом і пробуйте!