Рецепт «Невський» пиріг по ГОСТу фото

«Невський» пиріг по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Сьогодні згадаємо один з найпопулярніших пирогів епохи Радянського Союзу. Сьогодні купити такий не проблема, але ось смак вже не той. Розповідаю, як приготувати «Невський» пиріг по ГОСТу.

Цей пиріг дуже пишний і повітряний, тому враховуйте цей факт і вибирайте підходящу форму для випічки. Пиріг простий, а також дуже смачний. Це щось середнє між тортом і пирогом. До речі, з даної кількості інгредієнтів у вас вийдуть 2 пирога.

  • Борошно - 0, 85 кілограма
  • Цукровий пісок - 235 грам
  • Маргарин - 200 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 425 мілілітрів
  • Дріжджі - 42 грам
  • Коньяк - 25 грам
  • Екстракт ванілі - За смаком
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко - 85 грам
  • Цукрова пудра - 115 грам
4. До борошна введіть дріжджову суміш, потім яєчну. Додайте екстракт ванілі і воду, що залишилася, замісіть тісто. Присипте борошном, накрийте плівкою і залиште на 1 час, потім обомніте руками і знову залиште на 1 час.
6. Змастіть пиріг гарячою водою і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.
8. Кожен пиріг розріжте на 2 коржа і остудіть, потім кожен корж просочіть цукровим сиропом. Змастіть коржі масляним кремом і пробуйте!

Схожі рецепти