Млинці з чорним рисом
(покроковий рецепт з фото)
Млинці з чорним рисом - такого ви напевно ніколи не пробували. Додаємо чорний (дикий) рис в стандартне тісто для млинців - і отримуємо дуже ситне і оригінальне блюдо!
Думаю, цей рецепт може претендувати на звання самого незвичайного. Млинці з чорним рисом - це дійсно дуже несподіване блюдо, напевно нічого подібного ви ніколи не пробували. Дикий рис робить млинці більш ситними, злегка змінює їх текстуру і смак. Можна спекти такі млинці і не сказати, що вони з чорним рисом, а потім спостерігати за реакцією їдців - дуже веселе видовище
- Рис дикий - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільна есенція - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Відміряємо необхідну кількість чорного рису і відварити його до готовності так, як зазначено на упаковці.
Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти - борошно, сіль, цукор, розпушувач. Перемішуємо.
В іншій мисочці перемішуємо до однорідності яйце, молоко і ванільну есенцію.
Вливаємо рідку суміш в суху.
Акуратно перемішуємо.
Додаємо в тісто для млинців відварений до готовності дикий рис.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому млинці традиційним методом. Спершу з одного боку до готовності…
…потім - з іншою.
Готові млинці подаємо, з чим більше подобається - варенням, сметаною, вершковим маслом, джемом, кленовим сиропом або ще чим-небудь. Смачного!