Маринад для курки з соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом азіатська кухня стає все більш і більш популярною. Вся справа в незвичайному, дуже пікантному, приправленому різними спеціями, смаку. Маринад з соєвим соусом - тому подвердженіе!
Соєвий соус дуже часто використовується в приготуванні азіатських страв. Зараз навіть не пригадаю жодного блюда цієї кухні, до складу якого він не входить. Соєвий соус надає страві легкий пряний аромат і пікантний присмак. А який соковитою виходить маринована в ньому курка! Після цього її можна і на сковороді смажити, і в духовці запікати: вона залишиться такою ж ніжною та м'якою. Рецепт, як приготувати маринад для курки з соєвим соусом, дуже простий і складається, власне кажучи, з соєвого соусу. Додатковими інгредієнтами можуть бути паприка, лимонний сік, часник і інші прянощі. Тут вже на ваш смак.
- Куряча грудка - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Крохмаль - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Куряче філе розрізати вздовж на 2-3 пластини, а потім кожну пластину розріжте ще на 3 частини.
Складіть курку в скляну миску, додайте лимонний сік.
Влийте соєвий соус, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
В добре промаринуватися курку додайте крохмаль, добре перемішайте. Крохмаль потрібен нам для того, щоб зв'язати рідина і не дати їй випаруватися. Тоді курка залишиться ніжною і соковитою.
Обсмажте курку в оливковій олії до рум'яності на середньому вогні. Ви побачите, що на шматочках курки майже моментально з'явиться скоринка, для 8-10 хвилин приготування вона стане золотистою і дуже апетитною. А в середині буде ніжною і дуже м'якою. Подавайте курку в маринаді з соєвого соусу гарячої, присипавши кунжутним насінням.