Рецепт Маринад для шашлику з соєвим соусом фото

Маринад для шашлику з соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Цибуля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Шашлик , Маринади
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 10 хв.

Маринад для шашлику з соєвим соусом підійде до будь-якого м'яса або птиці. Особливо мені подобається, як такої маринад"звучить" на реберцях. Маринувати в маринаді з соєвим соусом треба від години до 4-5 годин.

Опис приготування:

Соєвий соус в маринаді замінює сіль і надає більш рідку консистенцію і колір.

Як приготувати маринад для шашлику з соєвим соусом?

1. Насамперед треба почистити часник і пропустити його через прес.

2. Далі додайте в часник гірчицю, цукор, томатну пасту або кетчуп, перець, соєвий соус, лимонний сік. Гарненько все перемішайте. Цукор можете додати і звичайний, білий, якщо у вас немає коричневого. Лимонний сік додавайте в кінці.

3. М'ясо змастіть руками маринадом, вилийте на м'ясо весь вміст миски, закрийте її кришкою або оберніть харчовою плівкою. Поставте на нижню полицю холодильника на кілька годин. Наприклад, якщо ви збираєтеся смажити шашлик ввечері, то замаринуйте м'ясо після сніданку або перед обідом.

Бажано, що миска, в якій маринується м'ясо, була металевою.

Після маринування смажте м'ясо як зазвичай. Маринад можна не виливати, а поливати їм м'ясо при смаженні.

Смачного!

  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Цукор (коричневий) - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки (або кетчуп)
  • Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 4-5 Ст. Ложок
Соєвий соус в маринаді замінює сіль і надає більш рідку консистенцію і колір.

Як приготувати маринад для шашлику з соєвим соусом?

1. Насамперед треба почистити часник і пропустити його через прес.

2. Далі додайте в часник гірчицю, цукор, томатну пасту або кетчуп, перець, соєвий соус, лимонний сік. Гарненько все перемішайте. Цукор можете додати і звичайний, білий, якщо у вас немає коричневого. Лимонний сік додавайте в кінці.

3. М'ясо змастіть руками маринадом, вилийте на м'ясо весь вміст миски, закрийте її кришкою або оберніть харчовою плівкою. Поставте на нижню полицю холодильника на кілька годин. Наприклад, якщо ви збираєтеся смажити шашлик ввечері, то замаринуйте м'ясо після сніданку або перед обідом.

Бажано, що миска, в якій маринується м'ясо, була металевою.

Після маринування смажте м'ясо як зазвичай. Маринад можна не виливати, а поливати їм м'ясо при смаженні.

Смачного!

Схожі рецепти