Лук-порей з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати з цибулі-порею? В такому випадку, рецепт цибулі-порею з м'ясом - то, що вам потрібно. У страві використовується мінімум інгредієнтів, проте виходить воно дуже смачним і незвичайним.
Одного разу, блукаючи по інтернету в пошуках рецепта з використанням цибулі-порею, я натрапив на цей дуже цікавий рецепт цибулі-порею з м'ясом. Спробував приготувати - вийшло дуже смачно! І м'ясо виходить дуже ніжне й ароматне, і цибулю відмінно його доповнює. Варто спробувати!
- Лук-пориста - 1 кілограм
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фарш - 200 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Бульйон - 100 мілілітрів
Лук-порей вимити, очистити від зеленого листя і нарізати на шматочки товщиною 3 см. Викласти в форму для запікання, змащену маслом.
У сковороді розігріти масло, що залишилося, обсмажити в ньому лук. Коли цибуля зазолотиться, додаємо фарш (можна додавати і шматочки цільного м'яса, якщо хочете).
Коли м'ясо злегка обсмажиться, покриється скоринкою і потемніє, додаємо в сковороду бульйон, томатну пасту і спеції. Якщо немає бульйону, можна просто додати трохи води. Доводимо соус до кипіння.
Киплячим соусом заливаємо цибулю-порей. Ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, і запікаємо 1 час.
Лук-порей з м'ясом (в даному випадку - з фаршем, проте з тим же успіхом можна додавати в блюдо і цільні шматки м'яса) готовий! Подавати в гарячому вигляді.