Лосось з салатом
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва для любителів гострих пряних страв, адже риба буде приготовлена в азіатських спеціях. А салат з Булгур з фенхелем - відмінне доповнення до риби, адже страва стане набагато ситніше і цікавіше.
Набридли звичні страви і хочеться чогось нового, з яскравим смаком? Раджу приготувати рибу з салатом, адже це блюдо цілком підходить і для обіду, і для вечері. Салат будемо робити незвичайний, він виходить освіжаючим і ситним і відмінно підходить до рибі, запеченої в азіатському стилі. Розповідаю, як приготувати лосось з салатом. Уважно читаємо і готуємо!
- Лосось - 250-300 грам
- Лук фіолетовий - 1 штука
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Імбир свіжий - 1 скибочку(1 см)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки (половина до риби, половина в салат)
- Приправа - 1 Чайна ложка (у мене"5 смаків", але можете взяти улюблену)
- В'ялені помідори - 3-4 штук
- Манна крупа - 1 Склянка
- Фенхель - 1/3 штуки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки (для булгура - 1/3)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Зерна граната - 1/3 склянки
Очистимо рибу, промиємо і обсушити її паперовими серветками.
Очистимо цибулю, часник і перець чилі від насіння. Додамо в чашу блендера соєвий соус, цибуля, часник, чилі і лимонний сік.
Подрібнюємо все, потім додамо китайську приправу"5 смаків" і перемішаємо.
Викладаємо масу в жароміцний посуд, а зверху викладемо рибу і втиснути її в соус. Відправимо запікатися в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.
Подрібнюємо в'ялені помідори, викладаємо в каструльку і насипаємо булгур. Додамо сіль і заливаємо 2 склянками води.
Варимо хвилин 5, поки практично вся рідина не випарується. Потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишимо хвилин на 10.
Відрізаємо листя фенхеля, а товсту частину наріжемо на шматочки.
У чашу блендера викладемо шматочки фенхеля і подрібнити, потім додамо нарізані листя фенхеля, оливкова олія, кмин і лимонний сік. Перемішаємо.
Перемішаємо булгур, щоб він став більш розсипчастим, і викладемо його в миску. Додаємо фенхель і зерна граната. Приправляємо за смаком сіллю і меленим перцем, перемішуємо.
Дістаємо запечену рибу, знімаємо залишки соусу.
І подаємо до столу з освіжаючим салатом з булгура.