Курка з медом
(покроковий рецепт з фото)
Використовуйте улюблені спеції для курки або не додавайте зовсім, курочка буде ароматною і смачною завдяки часнику, соевому соусу и лимону. Я поклала щіпку спецій, склад такої: мелений чилі, паприка, базилік, koriandr, мускатний горіх.
Отже, розповідаю, як приготувати "курку з медом" . Мед найкраще брати рідкий, а якщо такого немає, то прогрійте зацукровані мед трохи на водяній бані, він розтане і тоді змішайте його зі спеціями, маслом і соусом. Замість рослинного масла можна покласти шматочок вершкового, але попередньо розтопивши його. Дивіться рецепт!
- Курка - 1, 5 кілограма
- Мед рідкий - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок
- Спеції для курки - За смаком (по бажанню)
1. Підготуйте необхідні продукти, приступимо! Курку дуже ретельно вимийте, видаліть залишки пір'я, копчиковую залозу (вона знаходиться під хвостиком курочки), обов'язково зчистити ножем жовту грубу шкірку на ніжках.
2. Приготуйте маринад. Змішайте для цього мед з соєвим соусом, рослинним маслом, спеціями, додайте часник (дрібно порубати або пропустіть через прес), сіль і перець мелений за смаком. Перемішайте.
3. Замаринуйте курку всередині і зовні, затягніть плівкою харчової миску і відправте в холодильник на 2 годину.
4. Курку можна запекти як цілком, так і частинами. У мене духовка маленька, тому я розрізала її по грудинке і розгорнула. У такому вигляді вона запече швидше. Щоб заощадити час на приготуванні вечері я відразу поклала дольки картоплі на дно, а зверху розмістила курочку.
5. Запікайте курку в гарячій духовці при 240 градусах хвилин 45-50. Час і потужність підлаштовувати під свою духовку.
6. Смачного!