Курка з медом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготована за цим рецептом курка з медом в духовці виходить дуже ніжною і з неймовірно рум'яною скоринкою. Відповідаючи на можливі запитання, відразу скажу, що занадто солодким страва не буде.
Зараз я розповім, як зробити курку з медом в духовці дивно смачною і апетитною.
1. Спершу потрібно вимити і просушити курку.
2. Часник очистити і відправити в ступку. Додати сіль, перець або суміш перців. Влити трохи рослинного масла. При бажанні можна додати сухі трави або інші спеції. Потовкти все до однорідності. Звичайно, можна обійтися і без ступки, тоді часник потрібно видавити через прес. Тепер необхідно ретельно натерти курочку з усіх боків і всередині.
3. Лимон і апельсин вимити і вичавити сік. Кількість цитрусового соку можна зменшити, використовуючи лише половину.
4. Рідкий мед відправити в мисочку (зацукровані попередньо розтопити на водяній бані).
5. Додати гірчицю (можна використовувати французьку гірчицю в зернах) і соєвий соус. Перемішати як слід.
6. Вилити медову заправку на курку і обмазати її ретельно.
7. Цитрусовий сік можна також додати в заправку або вилити на дно форми для запікання.
8. Курка з медом в духовці в домашніх умовах готова відправитися в піч. Секрет її приготування в тому, що кожні 10-15 хвилин потрібно заглядати в духовку і поливати курочку соком, який буде утворюватися. Завдяки цьому, буде утворюватися рівномірна і дуже апетитна скоринка.
- Курка - 1 штука
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Спершу потрібно вимити і просушити курку.
2. Часник очистити і відправити в ступку. Додати сіль, перець або суміш перців. Влити трохи рослинного масла. При бажанні можна додати сухі трави або інші спеції. Потовкти все до однорідності. Звичайно, можна обійтися і без ступки, тоді часник потрібно видавити через прес. Тепер необхідно ретельно натерти курочку з усіх боків і всередині.
3. Лимон і апельсин вимити і вичавити сік. Кількість цитрусового соку можна зменшити, використовуючи лише половину.
4. Рідкий мед відправити в мисочку (зацукровані попередньо розтопити на водяній бані).
5. Додати гірчицю (можна використовувати французьку гірчицю в зернах) і соєвий соус. Перемішати як слід.
6. Вилити медову заправку на курку і обмазати її ретельно.
7. Цитрусовий сік можна також додати в заправку або вилити на дно форми для запікання.
8. Курка з медом в духовці в домашніх умовах готова відправитися в піч. Секрет її приготування в тому, що кожні 10-15 хвилин потрібно заглядати в духовку і поливати курочку соком, який буде утворюватися. Завдяки цьому, буде утворюватися рівномірна і дуже апетитна скоринка.