Рецепт Копчена качка фото

Копчена качка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Качка
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви копчені
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Копчена качка - справжній делікатес (особисто для мене). Асоціація свята з дитинства, так як це блюдо було традиційним на нашому новорічному столі. Смачна птах, з ароматом димку - це смакота!

Опис приготування:

Копчена качка - смачне і вишукане блюдо, але вимагає багато часу на попередню підготовку і сам процес приготування. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати копчену качку по-азійському з цибулею та імбиром. В процесі копчення в коптильню кладеться листової зелений чай, рис і лавровий лист для додання качці тонкого чайного аромату. Для додання красивою і хрусткої скоринки в кінці приготування потрібно обсмажити качку у фритюрі. При подачі розріжте тушку на порційні шматочки.

  • Качка - 1 штука
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
  • Бадьян - 5 штук
  • Імбир свіжий - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Зелений чай - 2 Ст. Ложки (листової)
  • Мал - 1/2 склянки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
копчена качка - фото крок 1
Сіль змішайте з бадьяном і підсмажте на сковороді.
копчена качка - фото крок 2
Натріть сіллю качку і всередині, і зовні. Всередину покладіть нарізану цибулю і імбир.
копчена качка - фото крок 3
За допомогою шпажки закрийте черевце качки. Поставте птицю маринуватися на 6-8 годин.
копчена качка - фото крок 4
Чай, Мал, лавровий лист і борошно всипте в чавунну посуд і розмістіть на дно коптильні. Качку підвісьте на спеціальні кріплення і коптити 1 час.
копчена качка - фото крок 5
Качку зніміть і відправте в скороварку на 2 годину. Потім обсмажте у фритюрі протягом 7-8 хвилин.

Схожі рецепти