Копчена качка
(покроковий рецепт з фото)
Копчена качка - справжній делікатес (особисто для мене). Асоціація свята з дитинства, так як це блюдо було традиційним на нашому новорічному столі. Смачна птах, з ароматом димку - це смакота!
Копчена качка - смачне і вишукане блюдо, але вимагає багато часу на попередню підготовку і сам процес приготування. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати копчену качку по-азійському з цибулею та імбиром. В процесі копчення в коптильню кладеться листової зелений чай, рис і лавровий лист для додання качці тонкого чайного аромату. Для додання красивою і хрусткої скоринки в кінці приготування потрібно обсмажити качку у фритюрі. При подачі розріжте тушку на порційні шматочки.
- Качка - 1 штука
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Бадьян - 5 штук
- Імбир свіжий - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелений чай - 2 Ст. Ложки (листової)
- Мал - 1/2 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Сіль змішайте з бадьяном і підсмажте на сковороді.
Натріть сіллю качку і всередині, і зовні. Всередину покладіть нарізану цибулю і імбир.
За допомогою шпажки закрийте черевце качки. Поставте птицю маринуватися на 6-8 годин.
Чай, Мал, лавровий лист і борошно всипте в чавунну посуд і розмістіть на дно коптильні. Качку підвісьте на спеціальні кріплення і коптити 1 час.
Качку зніміть і відправте в скороварку на 2 годину. Потім обсмажте у фритюрі протягом 7-8 хвилин.