Качка копчена
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт качки копченої - не тільки на свято, але і кожен день. Дивимося і записуємо.
Коптити птицю в домашніх умовах можна і в скороварці, і в коптильні на плиті. Я готую в аерогрилі, вийшло дуже навіть непогано. Для приготування качки копчена нам знадобиться ціла тушка, у мене була не сильно велика, але я все одно її на частини поділила. Дивимося рецепт.
- Качка - 1, 3 кілограма
- Рідкий дим - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Натріть птицю спеціями (можна готову суміш для копчення використовувати). Змастіть рідким димом. Залиште просочитися на 30-40 хвилин.
Готуємо в аерогрилі на швидкості 40 хвилин, при температурі 205 З. Крильця прикрийте фольгою, а то згорять. Змащуйте час від часу маслом, щоб скоринка була золотистої.
Після закінчення часу готовність перевірте, потикав качку ножем.
Наша качка копчена готова. Подаємо з консервацією і горілкою. Смачного!
Наша качка копчена готова. Подаємо з консервацією і горілкою. Смачного!