Рецепт Консоме фото

Консоме
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Зовсім недавно я дізналася рецепт, як приготувати консоме. Це дивовижне блюдо, яке відрізняє ніжний смак. Звичайно, навряд чи я буду подавати його часто, але для урізноманітнення підходить відмінно.

Опис приготування:

У консоме можна додати грінки, равіолі, profitroli, овочі і навіть шматочки м'яса. Все залежить від вас і вашої фантазії. Головне, що консоме вийде смачним і ніжним. Смачного!

  • Курка - 500 грам
  • Селера - 100 грам
  • Морква - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Букет гарні - 1 штука
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
1
Курку необхідно промити, обсушити паперовими рушниками і розрізати на кілька шматочків. М'ясо викладаємо в форму, яку попередньо вистилає фольгою. Відправляємо м'ясо в духовку і запікаємо при 180 градусах протягом 20 хвилин.
2
Морква, цибуля-пористий, цибуля ріпчаста і селеру нарізаємо кільцями. М'ясо дістаємо з духовки, викладаємо в сотейник разом з овочами і тушкуємо зі спеціями. Додаємо букет гарні. Його можна замінити свіжим розмарином, чебрецем і лавровим листом.
3
Заливаємо все це водою, солимо і перчимо. Бульйон повинен нудитися на середньому вогні. З поверхні необхідно буде прибирати пінку. Як тільки піна перестане утворюватися, накриваємо бульйон кришкою і варимо протягом 2 годин на повільному вогні. По закінченню проціджуємо бульйон.
4
Для того щоб освітлити бульйон, необхідно викласти в нього білок і шкаралупу і поставити сотейник на 30 хвилин на вогонь. Протягом цього часу бульйон стане прозорим. Його необхідно буде процідити ще раз і подавати до столу.