Kebe
(покроковий рецепт з фото)
Kebe - блюдо арабської кухні, нагадує наші зрази. Фаршировані котлети з яловичини і булгура незвичайне для нас блюдо, але дуже смачне. Доведеться трохи повозитися, але результат того вартий!
Кебе - котлетки з начинкою, часто теж м'ясної. В арабських країнах це блюдо готують з баранини, але так як у нас знайти хорошу баранину проблематично, я готую кебі з яловичини. Ділюся рецептом, як приготувати це цікаве і дуже смачне м'ясне блюдо. Kebe - відмінна альтернатива нашим котлет, хоча вони дуже схожі. Родзинка цієї страви - манна крупа, який додається в фарш для оболонки, він дає цікавий горіховий присмак. У начинку я додаю зелень, хоча можна додати овочі і гриби. Спробуйте! Цей рецепт вам точно сподобається!
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Манна крупа - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелена цибуля - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
Почнемо з попередньої підготовки. Булгур необхідно промити і залити окропом. Зробіть це за 1 годину до початку готування.
Фарш розділіть на дві частини. В першу частину додайте розпарений булгур і змішайте з блендером до однорідності.
До фаршу додайте спеції і цибулю, ще раз перебити блендером до однорідності.
Зелену цибулю дрібно наріжте і додайте до другої частини фаршу разом з сіллю і сушеним часником.
Тепер приступайте до формування кебі. На плівку викладіть фарш (який з булгуром) в пласт товщиною 1 см.
Зверху вкладіть шматочок другого фаршу з зеленню.
Загорніть плівку і сформуйте котлетку.
Сформуйте таким чином все котлетки, потім обсмажте на сковороді з усіх боків. Коли зарум'яняться, додайте трохи води і протушкувати під кришкою ще 25 хвилин. Блюдо готово. Смачного!