Рецепт Kebe фото

Kebe
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Манна крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Kebe - блюдо арабської кухні, нагадує наші зрази. Фаршировані котлети з яловичини і булгура незвичайне для нас блюдо, але дуже смачне. Доведеться трохи повозитися, але результат того вартий!

Опис приготування:

Кебе - котлетки з начинкою, часто теж м'ясної. В арабських країнах це блюдо готують з баранини, але так як у нас знайти хорошу баранину проблематично, я готую кебі з яловичини. Ділюся рецептом, як приготувати це цікаве і дуже смачне м'ясне блюдо. Kebe - відмінна альтернатива нашим котлет, хоча вони дуже схожі. Родзинка цієї страви - манна крупа, який додається в фарш для оболонки, він дає цікавий горіховий присмак. У начинку я додаю зелень, хоча можна додати овочі і гриби. Спробуйте! Цей рецепт вам точно сподобається!

  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Манна крупа - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелена цибуля - 3 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Часник сушений - 1 Чайна ложка
Kebe - фото крок 1
Почнемо з попередньої підготовки. Булгур необхідно промити і залити окропом. Зробіть це за 1 годину до початку готування.
Kebe - фото крок 2
Фарш розділіть на дві частини. В першу частину додайте розпарений булгур і змішайте з блендером до однорідності.
Kebe - фото крок 3
До фаршу додайте спеції і цибулю, ще раз перебити блендером до однорідності.
Kebe - фото крок 4
Зелену цибулю дрібно наріжте і додайте до другої частини фаршу разом з сіллю і сушеним часником.
Kebe - фото крок 5
Тепер приступайте до формування кебі. На плівку викладіть фарш (який з булгуром) в пласт товщиною 1 см.
Kebe - фото крок 6
Зверху вкладіть шматочок другого фаршу з зеленню.
Kebe - фото крок 7
Загорніть плівку і сформуйте котлетку.
Kebe - фото крок 8
Сформуйте таким чином все котлетки, потім обсмажте на сковороді з усіх боків. Коли зарум'яняться, додайте трохи води і протушкувати під кришкою ще 25 хвилин. Блюдо готово. Смачного!

Схожі рецепти