Рецепт Капусниця фото

Капусниця
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Шинка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Солоне, Капусняк

Капусниця - смачний і ситний суп з квашеної капусти, популярний в Словаччині. У суп також додають копчене м'ясо, картопля і гриби. Смачне, ситне, зігріваючий блюдо.

Капусниця або капусняк - відомий суп не тільки в словацькій кухні, але також і в російській, білоруської та української. Квашена капуста, копчене м'ясо і гриби надають неповторний смак цього супу. Картопля слід відварити до закладки квашеної капусти, так як він повільніше вариться в кислому середовищі. Всі подробиці дивіться в описі нижче.

  • Вода - 3 L (або бульйон)
  • Шинка копчена - 400 грам
  • Гриби - 200 грам (печериці)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Кмин - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець духмяний горошок - 5 штук
  • Перець чорний горошок - 5 штук
  • Паприка сушена - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 500 грам
  • Капуста квашена - 700 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
капусниця - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Картопля, гриби, цибуля, часник помийте, очистіть.
капусниця - фото крок 2
Картопля наріжте середніми кубиками, залийте водою або бульйоном, додайте перець горошком, лавровий лист. Доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні до м'якості картоплі.
капусниця - фото крок 3
На сковороді розігрійте олію, пассеруйте цибулю до прозорості. Копчену шинку (м'ясо або бекон) наріжте тонкою соломкою, гриби розріжте навпіл. Додайте шинку і гриби до цибулі, обсмажуйте 2 хвилини.
капусниця - фото крок 4
Додати перець, кмин, подрібнений часник, перемішайте.
капусниця - фото крок 5
У бульйон з картоплею закладіть квашену капусту і зажарку, доведіть до кипіння. Варіть до готовності капусти. Вона не повинна розваритися. У мене це зайняло 10 хвилин. Зніміть капусницю з вогню, дайте настоятися 10 хвилин.
капусниця - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти