Капусниця
(покроковий рецепт з фото)
Капусниця - смачний і ситний суп з квашеної капусти, популярний в Словаччині. У суп також додають копчене м'ясо, картопля і гриби. Смачне, ситне, зігріваючий блюдо.
Капусниця або капусняк - відомий суп не тільки в словацькій кухні, але також і в російській, білоруської та української. Квашена капуста, копчене м'ясо і гриби надають неповторний смак цього супу. Картопля слід відварити до закладки квашеної капусти, так як він повільніше вариться в кислому середовищі. Всі подробиці дивіться в описі нижче.
- Вода - 3 L (або бульйон)
- Шинка копчена - 400 грам
- Гриби - 200 грам (печериці)
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Кмин - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний горошок - 5 штук
- Перець чорний горошок - 5 штук
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Картопля - 500 грам
- Капуста квашена - 700 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти. Картопля, гриби, цибуля, часник помийте, очистіть.
Картопля наріжте середніми кубиками, залийте водою або бульйоном, додайте перець горошком, лавровий лист. Доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні до м'якості картоплі.
На сковороді розігрійте олію, пассеруйте цибулю до прозорості. Копчену шинку (м'ясо або бекон) наріжте тонкою соломкою, гриби розріжте навпіл. Додайте шинку і гриби до цибулі, обсмажуйте 2 хвилини.
Додати перець, кмин, подрібнений часник, перемішайте.
У бульйон з картоплею закладіть квашену капусту і зажарку, доведіть до кипіння. Варіть до готовності капусти. Вона не повинна розваритися. У мене це зайняло 10 хвилин. Зніміть капусницю з вогню, дайте настоятися 10 хвилин.
Смачного!