Іль ам лахлу
(покроковий рецепт з фото)
Іль ам лахлу - це баранина з нутом і чорносливом, нотки апельсина і груші, і все це на подушці з кускусу. Ситне і поживну страву з африканськими країнами.
Для приготування цієї страви можна взяти готовий консервований нут, це значно заощадить час. Іль ам лахлу - скоріше блюдо вихідного дня. Процес томління займає багато часу, але зате м'ясо виходить м'яким і ніжним, а фрукти роблять його смак дуже цікавим.
- Чорнослив - 150 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- М'якоть баранини - 1 кілограм
- Гайка - 150 грам
- Груша - 1 штука
- Кускус - 300 грам
- Петрушка - 1 пучок
Нут замочіть попередньо на ніч. Промийте, залийте водою b відваріть протягом 1, 5 годин. Відкиньте на друшляк.
Чорнослив залийте апельсиновим соком і залиште на 1 час.
У великій сковороді розтопіть масло, обсмажте дрібно нарізані цибулю, часник. Додайте зіру, корицю. Тушіте 15 хвилин.
Баранину наріжте середніми шматочками. Викладіть в сковороду. Додайте чорнослив з соком, приправити сіллю. Влийте трохи окропу і тушкуйте 1 годину на повільному вогні.
Грушу наріжте кубиками. Додайте в сковороду з нутом. Готуйте ще 30 хвилин.
Кускус приготуйте відповідно до інструкції, приправте за смаком.
Викладіть на тарілки кускус, м'ясо і посипте рубаною петрушкою. Смачного!