Рецепт Іль ам лахлу фото

Іль ам лахлу
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
М'ясо , Крупи , Кускус , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Іль ам лахлу - це баранина з нутом і чорносливом, нотки апельсина і груші, і все це на подушці з кускусу. Ситне і поживну страву з африканськими країнами.

Опис приготування:

Для приготування цієї страви можна взяти готовий консервований нут, це значно заощадить час. Іль ам лахлу - скоріше блюдо вихідного дня. Процес томління займає багато часу, але зате м'ясо виходить м'яким і ніжним, а фрукти роблять його смак дуже цікавим.

  • Чорнослив - 150 грам
  • Апельсин - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Зіра - 1/2 чайних ложки
  • М'якоть баранини - 1 кілограм
  • Гайка - 150 грам
  • Груша - 1 штука
  • Кускус - 300 грам
  • Петрушка - 1 пучок
іль ам лахлу - фото крок 1
Нут замочіть попередньо на ніч. Промийте, залийте водою b відваріть протягом 1, 5 годин. Відкиньте на друшляк.
іль ам лахлу - фото крок 2
Чорнослив залийте апельсиновим соком і залиште на 1 час.
іль ам лахлу - фото крок 3
У великій сковороді розтопіть масло, обсмажте дрібно нарізані цибулю, часник. Додайте зіру, корицю. Тушіте 15 хвилин.
іль ам лахлу - фото крок 4
Баранину наріжте середніми шматочками. Викладіть в сковороду. Додайте чорнослив з соком, приправити сіллю. Влийте трохи окропу і тушкуйте 1 годину на повільному вогні.
іль ам лахлу - фото крок 5
Грушу наріжте кубиками. Додайте в сковороду з нутом. Готуйте ще 30 хвилин.
іль ам лахлу - фото крок 6
Кускус приготуйте відповідно до інструкції, приправте за смаком.
іль ам лахлу - фото крок 7
Викладіть на тарілки кускус, м'ясо і посипте рубаною петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти