Губаджі
(покроковий рецепт з фото)
Свинина в крохмалі - так перекладається назва цього китайського блюда. Шматочки м'яса обвалюються в крохмальної клярі, а потім обсмажуються. Процес приготування простий, але виходить дуже смачно!
Губаджоу готують з різними соусами: солоним, солодким або кисло-солодким. Але є ще й інший варіант, адаптований для європейців. Свинина (вирізка) ріжеться шматочками, відбивається, маринується в суміші із соєвого соусу, після чого шматки опускають в крохмальний кляр і обсмажують на сковороді або у фритюрі. Чим хороший цей варіант? і в той же, що це блюдо буде з'їдено з задоволенням і в холодному вигляді, і навіть на наступний день. Ідеально не тільки для сімейної вечері, але і для будь-якого святкового столу. Пропоную приготувати губаджоу, рецепт простий, а результат дуже гідний!
- Свинина - 600 грам (м'якоть)
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Цукор - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Перець червоний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Свинину промийте під проточною водою і наріжте м'якоть невеликими шматочками близько 2-3 см.
Відбийте шматочки трохи з двох сторін молоточком.
Часник пропустіть через прес, додайте цукор, перець і трохи розітріть все разом.
Влийте соєвий соус і перемішайте.
З яєць і крохмалю приготуйте кляр.
Добре розігрійте сковороду. Опустіть черзі відбиті шматочки м'яса спочатку в соєвий соус.
Потім в кляр.
Після чого акуратно перекладіть на сковороду і обсмажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яного кольору.
Губаджио готовий. Подавати можна самостійно з будь-яким соусом або з гарніром. Дуже добре підійде рис.
Смачного!