Гарбузово-горіхові рулети
(покроковий рецепт з фото)
Для випічки таких рулетиков зазвичай використовується кориця, але в цей раз я вирішив використовувати гарбузово-горіхове наповнення. Записуйте себе рецепт, приготування гарбузово-горіхові рулетів.
Процес їх випічки тривалий і вимагає уваги, адже окремо готується тісто, наповнення і глазур. Подавати рулети варто після охолодження і застигання глазурі. Саму глазур можна зробити на основі вершкового сиру або цукрової пудри.
- Молоко - 2 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Цукор - 2, 5 склянки(0, 5 склянки для тіста, 2 склянки для начинки)
- Дріжджі сухі - 2 ¼ Чайних ложок
- Борошно - 4, 5 склянки
- Розпушувач - 3/4 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 3 чайних ложки(2 чайних ложки для тесту, 1 чайна ложка для глазурі)
- Гарбузове пюре - 0, 5 склянки
- Згущене молоко - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир сушений - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 300 грам
- Ваніль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 чайних ложки для начинки, 1 чайна ложка для глазурі)
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Вершковий сир - 230 грам
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. Спершу начинка: в каструлю додайте 2 склянки цукру, гарбузове пюре, молоко, корицю, імбир, 0, 5 чайних ложки ванілі. Надішліть каструлю на вогонь.
2. Варіть суміш на середньому вогні до 110 градусів, постійно помішуйте ложкою і стежте, щоб суміш не згорнулася грудочками.
3. По досягненню необхідної температури, зніміть сотейник з вогню і додайте 60 грам вершкового масла, подрібнені волоські горіхи, згущене молоко.
4. Перемішайте гарненько і викладіть все в форму, розрівняйте і накрийте плівкою.
5. Залиште суміш на цілу ніч, щоб вона охолола і сформувалася в єдиний кому, а вранці видаліть суміш з форми.
6. Для тіста: в каструлю або в сковороді змішайте молоко, рослинна олія, 0, 5 склянки цукру, доведіть суміш до кипіння і приберіть з вогню, залиште на 1 годину для охолодження.
7. Спустя час, поверніть на вогонь і нагрійте, але немає аргументів кипіння, вимкніть вогонь. Додайте дріжджі і залиште на 1 хвилину.
8. Додайте до суміші 4 склянки борошна і перемішайте, потім накрийте плівкою і залиште на 1 час.
9. Через годину додайте борошно, що залишилося, соду, розпушувач, сіль.
10. Замісити тісто і накрийте його плівкою, дайте йому постояти ще 1 годину або всю ніч (тоді поставте в холодильник).
11. Посипте стіл борошном і викладіть тісто, розкачайте його в великий прямокутник.
12. 120 грам вершкового масла розтопіть і змастіть їм тісто.
13. Раніше підготовлену суміш з гарбуза і горіхів розімніть руками в крихту і викладіть на тісто.
14. Загорніть тісто рулетом і гарненько скріпіть краю.
15. Гострим ножем розрізати великий рулет на частини, близько 2, 5 см в товщину.
16. Викладіть рулетики у форму для запікання і дайте їм постояти ще 20 хвилин.
17. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
18. Час, що залишився вершкове масло кімнатної температури збийте з вершковим сиром, сіллю, ваніллю до утворення єдиної маси. Змастіть глазур'ю ще теплу випічку.
19. Залиште рулети до охолодження, а потім вже подавайте до столу.