Forikol
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне норвезьке страва форікол в домашніх умовах готується швидко і легко, зате нове смакове поєднання не залишить вас байдужим! баранина, спеції і капуста - Усе, що вам знадобиться!
Я розповім вам, як приготувати форікол, справжню кулінарну знахідку для любителів ситних м'ясних страв, які при цьому всім легко готуються. За рахунок додавання капусти тут специфічний запах баранини забирається, та й саме м'ясо стає дивно ніжним. Так що не лінуйтеся спробувати цей економний і простий рецепт форікола!
- Капуста - 1 кілограм
- Баранина - 1 кілограм
- Перець горошком - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Вода - 300 мілілітрів
1. Підготуємо інгредієнти. Баранину розморозимо, і, якщо треба, рубаємо на шматки.
2. Капусту рубаємо великими шматками.
3. На дно казанка або каструлі з товстими стінками викладаємо частину баранини, солимо і перчимо.
4. Накриваємо шаром капустяного листя.
5. Знову шар м'яса. Солимо і перчимо, не забуваємо. І так пошарово, поки інгредієнти не закінчаться. Капустяний останній шар теж посипаємо сіллю і перцем.
6. Заливаємо воду, ставимо на мінімальний вогонь, закриємо кришкою, я тону 2 годину.
7. Готово! Подавати з гарніром з картоплі або окремо.